Goran Sebelić/CROPIX
POKVARENI TELEFON

Na Drosinu stigao fax s Poljuda: Hajduk i službeno odustaje od Henri Bellea

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. srpanj 2012. 14:57

U petak je na fax Istre 1961 stigao dokument kojim Hajduk službeno odustaje od dovođenja Henri Bellea. Temeljem toga više ne vrijedi potpisani sporazum Puljana i Poljuda, pa situacija oko tog igrača postaje djelomice jasnija. Čim se Belle nije dogovorio s Hajdukom znači da ima dogovor s nekim drugim klubom, što je jedino logično objašnjenje da bi se od velike želje za odlaskom na Poljud doveo u situaciju da odbije Hajduk i ostane u Istri 1961.

- Jedino što vam zasad mogu kazati jest da je Belleu poslan poziv da se u 18 sati pojavi u klupskim prostorijama radi davanja iskaza Disciplinskoj komisiji, a po prijavi direktora Sazonova. Ne znamo hoće li Belle doći jer ga nekoliko dana neuspješno pokušavamo kontaktirati - kazao nam je glasnogovornik Danijel Sponza.

Na naše informacije da Kamerunac ide prema RNK Split Sponza nije imao komentara.

- Ne mogu vam komentirati nešto što nije službeno.

Neformalno nam je pak potvrđeno iz drugih izvora da je Henri Belle postigao dogovor sa Splitom i da sada preostaje 'samo’ da se vodstvo Crvenih istovrsno 'nađe’ s vodstvom Istre 1961.

- Naš predsjednik Mihail Ščeglov nalazi se poslovno u Moskvi i vraća se u Pulu u subotu - kaže Sponza. - Već u nedjelju putuje na Roglu obići momčad.

Posve je izvjesno, a i logično, da će Istra 1961 postaviti nove odštetne uvjete za Bellea, u odnosu na one s Hajdukom, jer bonus od 20% budućeg transfera u inozemstvo, što je prelomilo te razgovore u pravcu sporazuma, nije isto očekivati od transfera s Poljuda ili Parka mladeži. Barem je tako bilo do sada.

Što kaže Igor Pamić, koji momčad priprema na Rogli za skorašnji početak nove sezone?

- Najradije bih preskočio tu temu. Ono što znam jest da bi se Belle trebao u petak u 17 sati pojaviti na treningu na Drosini, gdje ga čeka Davor Lasić, za sve ostalo pitajte u klubu - kazao nam je Pamić.

OPŠIRNIJE PROČITATJE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
15. rujan 2024 01:49