Vladimir Dugandžić / Cropix
GORANOVI UVJETI

Vučević poput Bilića: Na klupi Hajduka želi Vujovića, Tudora i Nikolu Jerkana

Očekuje se da će Vučević sljedećeg tjedna biti imenovan. NO kluba spreman je Vučeviću dati 2.5 godine ugovora i mjesečnu plaća 10.000 eura, koliko je imao i Poklepović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2010. 00:16

Dva su zanimljiva detalja izašla u javnost glede nepotvrđivanja Gorana Vučevića za trenera Hajduka. Nadzorni odbor Bijelih odluku o Vučevićevu imenovanju odgodio je za razdoblje nakon Božićnih blagdana jer, kako je naglasio predsjednik NO Petroslav Sapunar, nisu dogovoreni svi uvjeti. Očekuje se da će Vučević sljedećeg tjedna biti imenovan, a do tada se trebaju riješiti sporni uvjeti.

Prvi je isplata Vučevićeva dvoipolgodišnjeg ugovora u slučaju ranije smjene. Nadzorni odbor Hajduka spreman je Vučeviću dati 2,5 godine ugovora (mjesečna plaća 10.000 eura koliko je imao i Poklepović), ali ako se rastanak upriliči prije isteka ugovora, Hajduk bi Vučeviću isplatio tri plaće i time zaključio suradnju. Takav su ugovor imali i Vučevićevi prethodnici na Poljudu, od Jarnija prije dvije godine, preko Edoarda Reje i Stanka Poklepovića koji je posljednji smijenjen s klupe Bijelih. Međutim, Vučević je tražio da mu se ugovor isplati do kraja, a ne da dobije 30.000 eura, što je ekvivalent njegove tri mjesečne plaće. U financijskom aspektu Vučević nije tražio povećanje, ostaje na 5.000 eura mjesečno, ali logično želi da mu se ugovor isplati do kraja u slučaju da dođe do prijevremenog prekida njegova rada na Poljudu. Jer u protivnom, može se ugovor potpisati i na manje vremensko razdoblje, a ukoliko klub vjeruje u Vučevića, što se inače deklarativno stalno spominje s naglaskom kako je riječ o dugoročnom projektu, onda je i trenerovo traženje isplate do kraja 2,5-godišnjeg ugovora zaista logičan potez. A on o svemu kaže tek sljedeće...

- Nisam postavljao nikakve posebne uvjete, želim jedino da mi klub kroz ugovor izrazi povjerenje.

U svakom slučaju, jedna je stavka otklonjena. Vučević nema protivnika u Nadzornog odboru. Jako Andabak, zamjenik predsjednika NO, proteklih mjesec dana bio je mišljenja da Vučević treba nastaviti rad u omladinskom pogonu. Međutim i Andabak je na posljednjem sastanku NO dao podršku Vučeviću.

- Nitko nije protiv Vučevića. Ja nikada nisam bio kontra njegova imenovanja, nego sam smatrao kako je bolje za njega nastaviti započeti rad u omladinskom pogonu. A na zadnjem sastanku Vučević je imao jednoglasnu podršku svih članova NO - kazao je Andabak.

Drugi bitni detalj vezan uz Vučevića krije se u sastavu njegova stožera. Pored povratka Igora Tudora u ulozi pomoćnika (istu je dužnost obavljao kod Reje) novo ime je Nikola Jerkan. Igrač Bijelih s kraja 80-ih godina, potom nogometaš španjolskog Ovieda i hrvatski reprezentativac iz sredine 90-ih, Vučevićeva želja je u stožeru u kojem bi ostao Zlatko Vujović. Vučević ne inzistira na Jerkanu, ali zanimljiva je ideja da u stožer dovede jednog od igrača iz rane faze Vatrenih, čovjeka koji se trenerskim poslom počeo baviti u Španjolskoj. Je li tako veliki stožer preskup za Hajduk, tek će se vidjeti, ali interesantne ideje postoje.

Linker
25. rujan 2024 08:35