Vladimir Dugandžić/Cropix
JAPANAC STIŽE NA POLJUD

'Vruća je ovo krv, poseban je život u Hajduku!'

'Južnjačka je ovo atmosfera. Jasno mi je da bismo u Splitu mogli imati sjajan ambijent. Ako na ovakvu utakmicu dođe toliko puno ljudi, onda mogu zamisliti što će biti na Poljudu'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. lipanj 2011. 11:27

Krasimir Balakov upisao je premijeru na klupi Hajduka. Utakmica u Tomislavgradu imala je karakter testa, ali samo za trenera i igrače. Navijačima je to bio susret kao i svaki drugi. Utakmica Hajduka na koju treba doći, makar bilo i 30 stupnjeva i neradni dan i ljeto u gradu. Više od 2500 ljudi skupilo se na tribinama nedovršenog nogometnog stadiona u Tomislavgradu, a među njima je bilo više od 500 navijača pristiglih iz Splita.

- Vruća je to krv, poseban je život u Hajduku - govorio je nakon utakmice Balakov kojeg su navijači jedva pustili u svlačionicu.

Tražio se potpis, fotografija s Balakovom. Nije mogao svima udovoljiti. Atmosfera kao da se igrala Europska liga, a ne jedna obična prijateljska utakmica.

- Južnjačka je atmosfera. Jasno mi je da bismo na Poljudu mogli imati sjajan ambijent. Ako na ovakvu utakmicu dođe toliko puno ljudi, onda mogu zamisliti što će biti u Splitu kada počne prvenstvo. Već se radujem tom velikom izazovu. Ovakve navijače nema svaki klub.

Balakov je kupreški dio priprema zamislio kao temelj za nastavak predsezonskih aktivnosti. Možda zvuči teško objašnjivo, ali nije. Čak naprotiv, Balakov je postavio jasan cilj.

- Neću govoriti o nijednom igraču pojedinačno tijekom cjelokupnih priprema, a kamoli da bih nakon jedne utakmice davao neke analize. Ne, ovo nisu utakmice za analiziranje, jer na dan susreta imali smo težak jutarnji trening. Dva sata po velikoj vrućini i poslijepodne utakmica. Meni samo trebaju volja i karakter, a igrači su to pokazali i ja sam u tom segmentu jako zadovoljan. Dapače, ako budu ovako radili do kraja, bit ćemo spremni za kvalitetnu borbu s Dinamom - kazao je Balakov i pritom naglasio: - Ali jedna utakmica ništa ne govori. Ne treba od toga raditi neku veliku priču.

Japanac Masahika Inohu stiže na Poljud

Sa sve većim nestrpljenjem očekuju idući potezi predsjednika Hrvoja Maleša koji je otprije najavljivao kontakte s Toyotom i želju da u Hajduk dovede i Japanca, i to japanskog nogometaša Masahika Inohu iz Kashima Antlersa.Posao koji bi mogao biti povezan. Ali pričekajmo iduće dane da vidimo što će biti...

Linker
06. listopad 2024 20:27