Danski promotivni spot za SP

 SCREENSHOT: TWITTER
POZNAT PO EKSCESIMA

Video: Sjećate li se njega? Kontroverzni ‘lord‘ se vratio u neprepoznatljivom izdanju i zapalio društvene mreže

Umirovljeni danski centarfor pojavio se, naime, u promotivnom spotu...
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 10. studeni 2022. 06:37

Danski izbornik Kasper Hjulmand u utorak je objavio popis od 21 igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru, s tim da će još petoricu pridodati do 13. studenog, kada istječe krajnji rok za imenovanje.

Imena na popisu su očekivana, Dansku će na Arapskom poluotoku predstavljati igrači koji već neko vrijeme čine okosnicu reprezentacije i koji su, između ostalog, iznijeli i posljednje utakmice Lige nacija, poput Christiana Eriksena, Kaspera Schmeichela, Thomasa Delaneyja, Pierrea-Emilea Hojbjerga, Joakima Maehlea, Kaspera Dolberga i ostalih.

Ipak, da cijela priča ne prođe bez iznenađenja pobrinuo se – Nicklas Bendtner. Umirovljeni danski centarfor pojavio se, naime, u promotivnom spotu kojeg je danski nogometni savez objavio uoči SP-a, i to u poprilično neobičnom izdanju. Popularni "lord" promijenio je frizuru, u videu (pojavljuje se u dijelu od 1:16 do 1:26) ima dugu kosu, nosi crvenu majicu i bijeli šešir na glavi.

"Lord Bendtner", "Zašto sam postao emotivan kad sam ga vidio sa šeširom?", "Kako je velik", "Ikona", "Prelijepo" samo su neki od komentara oduševljenih fanova na društvenim mrežama.

Tijekom karijere 34-godišnji napadač je nosio dresove Birminghama, Sunderlanda, Arsenala, Juventusa, Wolfsburga, Nottingham Foresta, Rosenborga i Kopenhagena, da bi početkom 2020. objesio kopačke o klin. Iako o njegovoj klupskoj karijeri vladaju podijeljena mišljenja, u svojoj domovini uživa poštovanje zbog zasluga u nacionalnom dresu, u kojem je, kroz 81 nastup, postigao 30 pogodaka i upisao 12 asistencija. Tri gola je zabio na velikim natjecanjima, a posebno se pamti onaj protiv Portugala na Europskom prvenstvu 2012. kad je tijekom proslave, pokazujući dio svojih bokserica reklamirao irsku kladionicu "Paddy Power", zbog čega je zaradio kaznu višu od 90.000 eura. Osim toga, poznat je i po brojnim ekscesima izvan travnjaka, poput napada na taksista u Kopenhagenu, bančenju po londonskim noćnim klubovima i divljanju po londonskim kockarnicama (jednom prilikom je izgubio 400.000 funti u 90 minuta).

Linker
30. svibanj 2024 06:27