Maissa Fall i Ivan Nekić

 SCREENSHOT: VIDEO
SUSRET PREKINUT

VIDEO: Bili nadomak senzacije pa napustili teren na vrhuncu utakmice! Pogledajte dramu u Kupu

Fall je bio vidljivo potresen cijelom situacijom, a utjehu mu je pružao i jedan Hrvat koji igra u Sandecji
Piše: SNObjavljeno: 10. studeni 2022. 10:25

Nogometaši poljskog drugoligaša Sandecje napustili su teren prilikom izvođenja jedanaesteraca na utakmici osmine finala Kupa Poljske. Učinili su to jer su navijači protivničkog Slaska rasistički vrijeđali Maissu Falla, veznjaka Sandecje.

Iako Slask ne stoji najbolje u poljskoj Ekstraklasi, tek je na 12. mjesto, bili su veliki favoriti jer se Sandecja nalazi na posljednjem, 18. mjestu Division 1, drugog ranga poljskog natjecanja. No, drugoligaši su nakon 90 minuta imali 1:1, a nisu se predali ni nakon što su primili gol iz penala u 117. minuti - u petoj minuti sudačke nadoknade drugog produžetka gol za 2:2 je postigao Kosakiewicz.

Isti igrač je promašio prvi penal pri raspucavanju pa je nakon dvije serije bilo 2:1 za Slask, a onda je loptu na bijelu točku stavio Fall, 27-godišnji senegalski veznjak koji igra za Sandecju. Prilikom njegove pripreme za udarac navijači Slaska su počeli s rasističkim hukanjem što ga je omelo pri udarcu. Nekako se uspio koncentrirati, ali je pogodio vratnicu.

Njegovi suigrači odmah su reagirali, okružili suca i prigovarali, a nakon nekoliko minuta međusobnih dogovora odlučili su napustiti utakmicu u znak podrške svojem suigraču. Fall je bio vidljivo potresen cijelom situacijom, a utjehu mu je pružao Hrvat koji igra u Sandecji, 21-godišnji Ivan Nekić koji je u ovaj klub došao ovog ljeta iz Inkera iz Zaprešića.

Snimku cijele situacije pogledajte OVDJE.

Linker
08. svibanj 2024 16:25