Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
1. HNL

VIDEO: RIJEKA SIGURNO PLOVI PREMA NASLOVU PRVAKA Vinkovčani kratko pružali otpor na Rujevici: Matei i Gorgon strijelci u pobjedi domaćina

Rijeka se vratila na pobjednički kolosijek. Sedmim ovosezonskim pogotkom Alexandera Gorgona, kojim se sada izjednačio s Romanom Bezjakom na vrhu ljestvice HNL strijelaca, i drugim Florentina Mateija Bijeli su probili defanzivni bedem Cibalije i ogled između Osijeka i Dinama čekaju s plus devet u odnosu na Modre.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. studeni 2016. 17:11

Bez obzira na dominaciju od prve do zadnje minute nije to bila onako uvjerljiva predstava Bijelih, osjetio se izostanak Gavranovića, Andrijaševića i Vešovića u ofenzivnom dijelu, ali dvije minijature Mateija i sigurna realizacija jedanaesteraca bili su dovoljni za 14. ovosezonsku pobjedu i nove šampionske povike Armade koja se pjesmom na kraju utakmice već zagrijavala za dva gostovanja u Zagrebu.

Rijeka je već do poluvremena napravila najveći dio posla, a mogla je skroz i zaključiti utakmicu da Cibalija na golu nije imala raspoloženog Mladena Matkovića. Ipak, ni vratar Vinkovčana, koji je u prvom poluvremenu obranio tri stopostotne prilike, nije mogao ništa kod dva udarca s bijele točke. Prvi put je odgovornost preuzeo Alexander Gorgon koji si nije dozvolio još jedan promašaj iz jedanaesterca protiv Cibalije, drugi je sigurno realizirao Florentin Matei kojem je Austrijanac prepustio loptu. Zasluženo, jer Matei je bio ponajbolji pojedinac prvog poluvremena Rijeke, iznudio je oba kaznena udarca i često stvarao probleme Karačiću i Zgrabliću koji su ga morali zaustavljati prekršajima.

Nedostatak agresije i visokog pritiska o kojima je Matjaž Kek govorio kao uzročnicima slabog izdanja u Koprivnici prošle nedjelje, jučer nisu bili problem Riječana koji su se praktički od prve minute postavili kako se i očekuje od kvalitetnije momčadi. Siniša Sesar očekivano je zauzeo oprezniji pristup, defanzivni blok učvrstio s trojicom u zadnjoj liniji te Karačićem i Čuljakom koji su bili lišeni ofenzivnih zadaća što, unatoč nekim poluprilikama Rijeke, nije djelovalo nimalo loše.

Ipak, nakon vodstva Bijelih i u vinkovačkom bloku bilo je sve više rupa i samo zahvaljujući Matkoviću i jednoj slaboj reakciji pomoćnog suca Grgića utakmica nije bila riješena do poluvremena. Prvi je u 43. minuti dva puta sjajno intervenirao na udarce Mateija i Martića iz neposredne blizine, drugi minutu kasnije signalizirao nepostojeće zaleđe kada su pred Matkovićem ostali sami Gorgon i Martić.

Nastavak nije ponudio ni približno uzbuđenja kao prvo poluvrijeme, Matković je zaustavio dva pokušaja Gorgona i jedan Bradarića, Prskalo udarac Pervana i prevladao je dojam da je Riječanima već u mislima bila kup utakmica protiv Lokomotive. U subotu je razlika u kvaliteti bila tolika da se moglo sačuvati malo snage…

------------------------------------------------------

Rijeka – Cibalia 2:0

STRIJELCI: 1:0 – Gorgon (17-11m), 2:0 – Matei (23-11m)

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo – Ristovski , Mitrović, Elez , Zuta – Bradarić, Maleš – Martić (od 72. Čanađija), J. Mišić, Matei (od 78. Ajayi) – Gorgon (od 86. Handžić).

CIBALIA (3-5-2): Matković – Zgrablić, Jerbić, Tomašević – Karačić, Pervan (od 86. Crnčević), Mijoković , M. Mišić, Čuljak – Dabro (76. Tiago), Baša (od 61. Filipović).

------------------------------------------------------

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
23. rujan 2024 02:26