Getty
ITALIJA - NIZOZEMSKA 2-0

VIDEO: Antonio Conte poslao poruku Kovaču, Nizozemci potopljeni za 10 minuta

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 05. rujan 2014. 01:08

Antonio Conte u petoj brzini je uletjeo na novu dužnost i uvjerljivom pobjedom protiv Nizozemske (2-0) otvorio mandat na klupi talijanske reprezentacije. 40 tisuća gledatelja na stadionu u Bariju još nije zauzelo mjesta, a “azzurri” su već otpuhali s travnjaka brončanu momčad sa SP-a predvođenu Van Persiejem i Sneijderom. Nakon deset minuta na semaforu je pisalo 2-0…

Što zbog ozljeda, što zbog taktičkih zamisli, Prandellijev nasljednik poslao je na teren momčad koja se tek prije dva dana upoznala na treningu. Napad je predvodio Ciro Immobile, a asistirao mu je Sassuolov centarfor Simone Zaza. Robusni Sassulov napadač stilom je Balotellijeva kopija, ali je u igri više posvećen momčadi i istaknuo se nekim lijepim asistencijama napadačkom partneru. Immobile nije ostao dužan, u 20. minuti podvalio mu je idealnu loptu za 3-0, ali je i vratar Cillessen morao nešto obraniti.

Italija je igrala u rasporedu 3-5-2, s Bonuccijem kao gazdom obrambenog reda te De Rossijem u ulozi dirigenta. Conte je iz naftalina izvukao i u prvu momčad vratio Giaccherinija, koji je odlaskom u Sunderland potonuo u anonimnost. Na vrata je stao PSG-ov golman Sirigu. Ofenzivni braniči bili su Darmian i De Sciglio.



Italy 2-0 Netherlands - All Goals by footynews

U prijevodu, nedostajala je kralježnica momčadi zaslužna za srebro s Eura otprije dvije godine (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Balotelli), no to se na terenu nije dalo primijetiti. Rani gol presjekao je Hiddinkovo “oranje” kada je Bonucci dugom loptom u for izbacio Immobilea, a napadač Borussije zaobišao golmana i lako poentirao. Šest minuta poslije Zaza se s loptom u posjedu vješto ugurao u putanju Martins Indiju, ovaj ga je gurnuo, skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. De Rossi je pogodio za 2-0, a Nizozemci se u nastavku meča posvetili kontroli štete i izbjegavanju katastrofe.

Za lepršavu i napadačku igru novi je izbornik već na premijeri zaradio ultimativno priznanje. Igrala se 65. minuta kada je s tribina počelo odjekivati njegovo prezime. Italija je na klupi očito dobila navijačkog favorite, a usput je profitirala i za nekolicinu igrača koji su ojačali konkurenciju. “Azzurri” u kvalifikacije kreću gostovanjem u Oslu.

ITALIJA - NIZOZEMSKA 2-1

Strijelci: 1-0 – Immobile (3), 2-0 – De Rossi (9 – 11m)

Italija (3-5-2): Sirigu – Ranocchia, Bonucci, Astori – Darmian (od 72. Candreva), Marchisio (od 63. Verratti), De Rossi (od 65. Parolo), Giacherrini, De Sciglio – Zaza (od 72. Destro), Immobile (od 76. Giovinco)

Nizozemska (4-3-3): Cillessen – Janmaat, De Vrije, Martins Indi, Blind – Wijnaldum, De Jong, Sneijder – Kuyt, Van Persie, Lens (od 12. Weltman)

Linker
21. rujan 2024 19:40