MARCO RODRIGUEZ

VELIKI VJERNIK KOJEG ZOVU DRAKULA Brazilu i Njemačkoj sudi Meksikanac koji nije vidio Suarezov ugriz

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. srpanj 2014. 23:20

Meksikanac Marco Rodríguez sudit će polufinale Svjetskog prvenstva između Brazila i Njemačke, bez obzira što je u dvoboju Urugvaja i Italije gledao u drugom smjeru u trenutku kada se Luis Suárez posluživao Giorgiom Chiellinijem.

Ironično je da je Rodríguez na Svjetsko prvenstvo stigao s reputacijom najoštrijeg suca, s obzirom da je u 79 međunarodnih utakmica isključio 51 igrača. I u okršaju u Natalu pokazao je crveni karton, ali talijanskom igraču Claudiju Marchisiju, pa je zbog svega nakon utakmice bio pod žestokom paljbom tabora „azzurra“.

- On je odlučio utakmicu i zbog njega smo ispali sa SP-a. Isključiti Marchisija, a ostaviti u igri Suáreza, to je definitivno bio nepravedan tretman - ljutio se nakon poraza ugriženi Chiellini.

Još je veća ironija da je Rodríguezov nadimak u domovini - Drakula, ali ne zato što poput Suáreza ima izraženi apetit prema ljudskim dijelovima tijela, nego zbog fizičke sličnosti sa slavnim likom Brama Stokera. Graham Poll naziva ga „potpunim pozerom i naivcem“ jer se često hvata za džep, a Frank de Bleeckere je u svojoj biografiji otkrio Rodríguezovu religioznu stranu.

Dok su, naime, sudili na U-17 Svjetskom prvenstvu 2005. godine u Peruu, avion im je na letu između dva grada imao velike turbulencije i morao se vratiti u zračnu luku. De Bleeckere je ispričao da su hostese počele nervozno hodati po zrakoplovu, a dok su se Belgijci trudili otjerati strah zbijanjem šala, Rodríguez se na svojem sjedalu panično molio.

Rodríguez i sâm za sebe kaže da je veliki vjernik, čak i obavlja službu protestantskog pastora, a za svaku odrađenu veliku utakmicu zahvaljuje Bogu.

- Svi smo mi ljudi i radimo pogreške, ali se uvijek moramo truditi biti bolji. U svijetu suđenja ne postoji Pelé, nitko nije sudački Bog, na nama je samo da se iz utakmice u utakmicu poboljšavamo - izjavio je svojedobno 40-godišnji Rodríguez, čija je velika želja otvoriti sirotište ili rehabilitacijski centar za ovisnike o drogi.

Linker
20. rujan 2024 14:06