TRANSFER GODINE

SUAREZ U BARCELONI Katalonski div platio Redsima za Urugvajca 81 milijun eura

Piše: ArhivaObjavljeno: 11. srpanj 2014. 16:02

Luis Suarez novi je igrač Barcelone. Katalonski div je za Urugvajca navodno Liverpoolu isplatio 81 milijuna eura. Britanski mediji čak tvrde da je transfer težak 95 milijuna eura dok španjolska Marca tvrdi da su se Barcelona i Liverpool dogovorili da za Suareza Englezima bude isplaćeno 75 milijuna eura. Mundo Deportivo, katalonski sportski dnevnik blizak klubu s Nou Campa, objavio je kako će Liverpool od prodaje svog najboljeg igrača inkasirati 81 milijuna eura.

U svakom slućaju, kupovina Suareza najveći je ovoljetni nogometni transfer, a ukoliko je Barcelona dosta platila za njega 80-tak milijuna Urugvajac je postao treći najplaćeniji nogometaš u povijesti iza Balea i Ronalda. Podsjetimo, Urugvajac je od strane Fife suspendiran do studenog jer je u na SP-u ugrizao Chiellinija.

- Liverpool je učinio sve kako bih ostao, ali igrati u Španjolskoj, gdje živi obitelj moje supruge, je dugogodišnji san i ambicija. Vrijeme je za odlazak - rekao je Urugvajac potvrdivši tako odlazak s Otoka.

Da Suarez doista odlazi s Anfield Roada potvrdio je i Liverpool na svojim službenim stranicama:

- Luis Suarez napušta naš klub i karijeru nastavlja u španjolskoj Barceloni. Transfer je dogovoren na obostrano zadovoljstvo, a klubovi još moraju usaglasiti formalnosti. Luis zahvaljujemo na svemu što je učinio za naš klub.

Ubrzo nakon postignutog dogovora oglasila se i Barcelone:

- Gotovo je, Luis Suarez je naš novi igrač. Slijedećeg tjedan Urugvajac stižeu Barcelonu kako bi obavio liječnikče preglede i potpisao petogodišnji ugovor.

- Klub je napravio sve što je mogao da zadrži Luisa... No u konačnici smo teška srca odlučili da mu ostvarimo veliku želju da zaigra u Španjolskoj, točnije Barceloni – rekao je menadžer Liverpoola Brendan Rodgers.





Linker
22. rujan 2024 23:30