Screenshot: realmadrid.com
ŠEST GODINA VJERNOSTI

Veliki dan za hrvatski sport: Kovačić obukao bijeli dres i zabio svoj prvi gol za Real

Mateo Kovačić novi je igrač Real Madrida! Hrvatski je reprezentativac prošao liječnički pregled, potpisao šestogodišnji ugovor i potom u bijelom Realovom dresu istrčao na Santiago Bernabeu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2015. 15:49

Kao što je bilo najavljeno, Mateo Kovačić je u srijedu prijepodne u Madridu obavio sve formalnosti, a potom je i zabio i svoj prvi gol u dresu Kraljevskog kluba. Naravno, dogodilo se to nakon službenog predstavljanja, na travnjaku pred brojnim novinarima i fotoreporterima, a svečanom trenutku prisustvovala je i Mateova obitelj, otac, majka i sestra. Prvi gol za 'publiku' pao je iz penala, a pozdravilo ga je nekoliko tisuća navijača koji su stigli na predstavljanje.

Hrvatski je reprezentativac na slavni stadion istrčao u dresu s brojem 16, koji bi trebao nositi najmanje šest godina. 'Osmica' koju je nosio u Dinamu u vlasništvu je Tonija Kroosa, a 'desetku' koju je imao u Interu nosi James Rodriguez.

"Zahvaljujem svima na podršci, došao sam u najveći klub na svijetu i nadam se da ću ovdje dati svoj maksimum. Hala Madrid!", poručio je novi hrvatski 'madridista'.

Kovačiću se direktno obratio i predsjednik Reala Florenitno Perez.

"Mateo, došao si u Real Madrid, najprestižniji klub na svijetu. Imaš privilegij, ali trebaš prihvatiti veliku odgovornost i žrtvu.Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet, a ti si postao najbolji mladi nogometaša svoje zemlje. Dobrodošao kući, dobrodošao u Real Madrid", lijepim je riječima Perez dočekao veliku hrvatsku nadu.









21-godišnjoj hrvatskoj zvijezdi je dobrodošlicu već poželio i trener Reala Rafa Benitez, koji je u utorak navečer objavio kako na Kovačića itekako računa.

"Znamo njegovu kvalitetu. Momčad je lani patila kada se Modrić ozlijedio pa su se mnogi žalili da je potreban takav tip igrača. Kovačić nije defenzivni vezni, niti je pozicijski igrač koji će oduzimati lopte. On ide prema naprijed, dinamičan je, ima dodavanje i dobar udarac. Kovačić se ne uplaši kada se nađe u prilici, ne boji se odgovornosti i to ga čini velikim igračem za Real Madrid. Mlad je i njegova budućnost je ovdje", rekao je Benítez.

Kovačić je iz svečane lože ispraćen gromoglasnim pljeskom, a onda je otišao u svlačionicu obući bijeli dres svog novog kluba. Na tribini se okupilo oko 2000 navijača pred kojima je hrvatski nogometaš tehnicirao, a zatim i ispucao loptu na tribinu.

Na konferenciji za medije ponovio je koliko je sretan dolaskom u Madrid te da će se znati nositi s pritiskom u tako velikom klubu.

"Navikao sam na teške trenutke", napomenuo je Kovačić te dodao da ga od budućih suigrača najviše fascinira Cristiano Ronaldo.

Linker
22. rujan 2024 13:33