Damir Krajac / CROPIX
IZBORNIK VJERUJE U MATEA

Kovač o Mateu: 'Kovačić nije doveden da bi bio na klupi, on je igrač za glavne uloge'

Uvijek, kada dolaze novi igrači, nečije čelo će se naoblačiti, netko je ugrožen. Tako ne vjerujem da su svi u Realu sretni što u svlačionicu dolazi Mateo Kovačić kao zvijezda prijelaznog roka. Netko će u veznom redu "kraljevskog kluba" stradati.
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 20. kolovoz 2015. 12:50

To sasvim sigurno neće biti Luka Modrić, ali bi mogli biti Kroos, Isco, Illarramendi. Kao što vjerojatno ni Ivan Rakitić nije bio “happy” kada je saznao da će se od siječnja za mjesto u momčadi boriti s Ardom Turanom...

Modrić istjerao Alonsa

Kada je Luka Modrić potvrdio svoju klasu i u očima trenera postao jedan od najvrednijih igrača, iz Reala je “pobjegao” Xabi Alonso, shvativši da u Madridu više nema kruha za njega. Odabrao je dobar klub, Bayern, i potvrdio da je vrlo koristan igrač. Kada je Xavi Hernandez definitivno izgubio utakmicu s biologijom, Barcelona je posegnula za Ivanom Rakitićem. Slično se dogodilo i u Juventusu, nakon što se Carlos Tevez odlučio vratiti kući, kupili su Marija Mandžukića, procijenivši da im treba upravo igrač takvih kvaliteta...

- I Beniteza i Luisa Enriquea u sezoni čeka 60 do 70 utakmica, prisiljeni su na puno rotacija. Uvjeren sam da Kovačića nisu kupili kako bi ‘zagrijavali’ klupu, Kovačić je igrač za glavne uloge. Španjolski nogomet će Mateu više goditi od talijanskog, jer je ofenzivniji, jer je na tehnički višoj razini, u Italiji je njegov talent bio sputan taktikom - kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

Je li Arda Turan opasnost za Rakitića? Riječ je o sjajnom nogometašu, možda i najboljem igraču Atletica, koji nije u Barcelonu došao da bi bio rezerva.

- Nije u opasnosti Rakitić, već Iniesta, ‘ostario’ je i Arda Turan će biti njegova alternacija. Puno je utakmica da bi se trener usudio osloniti na jedno rješenje. Kao i svojedobno u Bayernu, kada sam ja igrao, tako je i danas u Barceloni - Neymar, Suarez i Messi su zacementirani, a ostale će trener dozirati. Malo je igrača koji mogu 60 utakmica odigrati na najvišoj razini, ne mogu ni Rakitić ni Iniesta - zaključio je naš izbornik...

Izbornik u Brelima provodi zadnje sate godišnjeg odmora, ali je već duboko u rujanskim utakmicama. Jedna specifičnost njegovog popisa su i sedmorica napadača, koji su dobili pozivnice. A “kritičari” mu predbacuju da igra s jednim napadačem, Marijom Mandžukićem, koji je u reprezentaciji - nedodirljiv. Čemu služe preostala šestorica?

Perišić načet ozljedom

- Prvo, Hrvatska igra s trojicom napadača, Olićem, Mandžukićem i Perišićem. Na popisu je Kalinić, kojemu, kao i Kramariću, više odgovara pozicija iza najisturenijeg napadača. Kako imam informacije da je Perišić načet ozljedom, pozvao sam Pjacu i Čopa, koji su u dobroj formi. Dobrih igrača nikad dosta - pojasnio je izbornik, koji će idućeg ponedjeljka pročistiti popis igrača koje vodi na dvije ključne utakmice, u Baku i Oslo.

Linker
22. rujan 2024 15:29