CROPIX
OPERACIJA EP 2016.

VATRENI U POTPUNOM ŠOKU 'Tužni smo i razočarani, mi taj bod nismo ni ukrali ni kupili!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 31. kolovoz 2015. 13:14

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, gdje Hrvatsku očekuju dvije gostujuće utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške. Izbornik Niko Kovač tim je povodom održao i press konferenciju za novinare i poručio kako će iduća utakmica protiv Azerbajdžana biti sve samo ne lagana.

- Neće to biti šetnja. To je dobro posložena momčad, Robi Prosinečki radi dobar posao s njima. To će biti potpuno drugačija utakmica od one u Osijeku, ali mi želimo što prije završiti kvalifikacije. Bio bi zadovoljan s četiri boda iz iduće dvije utakmice. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti, visoka temperatura uz veliku vlagu, neće biti jednostavno, a razvoj azerbajdžanskih igrača potvrđuje i plasman dva njihova kluba u Europsku ligu

Izbornik Kovač osvrnuo se i na popis igrača koje vodi sa sobom na važne kvalifikacijske utakmice.

- Kad pročitamo u kojim klubovima igraju naši igrači srce nam skače. To je potvrda da hrvatski nogomet ima veliki fond mladih talenata. Ovog ljeta plaćeno je 86 milijuna eura za hrvatske igrače, to je još jedan veliki dokaz kako hrvatski igrači kotiraju. Kad dođete u velik klub, svaki trening se gleda. Veća je odgovornost - rekao je Kovač.

Kad su u pitanju navijači i kazna UEFA-e (oduzimanje jednog boda i igranje dvije domaće utakmice bez publike), izbornik Kovač je kazao:

- Tužni smo, razočarani, a čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku jer taj bod nismo ni ukrali ni kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa i generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome", kaže Kovač.

Linker
22. rujan 2024 14:22