Damir Krajac / CROPIX
POLJE NA KAVKAZU

Kovač se hvatao za glavu: Odavno Hrvatska nije igrala na livadi kao u Azerbajdžanu

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 02. rujan 2015. 20:57

Kada nam je noć prije utakmice Robert Prosinečki u šali rekao – suzio sam teren, da bih povećao izglede svoje momčadi, prihvatili smo to kao dobar vic. I nije ga suzio, ali je sasvim uništio travnjak. Na podvale lukavog Zagorca potužio se i hrvatski izbornik Niko Kovač na press konferenciji:

- Travnjak nije u najboljem stanju, ali zbog toga nećemo tražiti alibi...

Zabrinuto je Kovač obilazio igralište, gdje će se igrači Reala, Barcelone, Intera i Juventusa teško snalaziti, davno je bilo kad su igrali na ovakvoj livadi. Bilo je vidljivo da se Kovač ljutio, da ga je obujmila nervoza, kada je na igralište, usred treninga hrvatskih nogometaša, utrčao Prosinečki. Njegov zarazni smijeh odagnao je nervozu, dvojica izbornika su se zagrlila, zaboravili na podvale i sitne podlosti, koje su sastavni dio nogometa.

Iako sam posumnjao u iskrenost zagrljaja, bilo je to lijepa slike dvojice ponajboljih hrvatskih nogometnih stručnjaka.

Na press konferencijama dominantan je bio njemački jezik. Govore ga i Niko Kovač i Robert Prosinečki, prevodilo se na engleski i ruski, najamnje se govorilo na hrvatskom i azerskom.

- Pripreme smo uglavnom proveli u pshiloškim pripremama, željeli smo podići raspoloženje naših igrača – rekao je Niko Kovač, napomenuvši da će se u Bakuu njegove zvijezde morati „pošteno oznojiti“, žele li u Oslo ponijeti dobar rezultat...

Inače, u Bakuu je vrlo sparno i vlažno, što će bti još jedna otegotna okolnost. No, ni visoke temeperature ni vlaga, koje podsjećaju na brazilski Manaus, nisu za Kovača alibi.

- U rujnu smo uvijek bili dobri. Svi su zdravi, svi su na raspolaganju, osim Srne, nadamo se punom pogotku.

Linker
18. rujan 2024 21:05