Zagreb, 191113.Stadion Maksimir.Druga, odlucujuca, dokvalifikacijska utakmica za svjetsko prvenstvo u Brazilu izmedju Hrvatske i Islanda.Na fotografiji: slavlje, Darijo Srna, Ivan Perisic, Ivan Rakitic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX
TEŠKO DO COPACABANE

VATRENI PUT DO SP-a Donosimo 5 ključnih detalja koji su nam osigurali Brazil

Jedan od najvažnijih svakako je bio i veliki nastup Luke Modrića protiv Islanda. Onakav kakvoga smo čekali čitave kvalifikacije. Modrić je u Maksimiru bio sjajan
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. studeni 2013. 16:47

1 MANDŽUKIĆEV TERCET

Zabio je tri gola u ovim kvalifikacijama, sva tri su bila važna i posebna. Onaj protiv Srbije ne moramo objašnjavati, bio je to gol koji je u Maksimiru presudio ljutitom rivalu. Onaj gol Walesu u Osijeku, kad ga je blokirao golmanovo ispucavanje, dokaz je upornosti, a ovaj pogodak Islandu imao je najveću rezultatsku vrijednost.

2 ŠIMUNIĆEVO ISKLJUČENJE

Možda je tada izgledalo prebrutalno, možda i kao dokaz nemoći veterana Šimunića , no kako su dani promicali, a porazi se redali, ispao je taj teški prekršaj nad Sulejmanijem jedan od ključnih trenutaka kvalifikacija. Da su Srbi pobijedili 2:1, Hrvatska ne bi niti vidjela repesaž.

3 PLETIKOSINE BRAVURE

Ukupno gledajući, jedini je naš igrač koji je zadovoljio u većini utakmica. Branio je sjajno, obranio penal Škotima, nekoliko opasnih udaraca Srbima i Belgijancima, ali najupečatljiviji je bio u Walesu. Bale je trebao zabiti za 2:0 i riješiti susret, Plete je prvo obranio, a onda ga zbunio sjajnim postavljanjem jedan na jedan. Bale je pucao preko gola, a Hrvatska na kraju uzela tri boda.

4 LOVRENOVA BOMBA I LOB RAKITIĆA

Bili su to golovi koji će se pamtiti, koji se teško ponavljaju, neki će ih nazvati slučajnima, ali bili su ključni. Rakitićev lob u Makedoniji kad je s preko 40 metara svladao domaćeg vratara i donio pobjedu te Lovrenova bomba, koja je prošla kroz uši velškom vrataru, dotad najboljem pojedincu susreta za izjednačenje u utakmici u kojoj smo bili blizu kiksa. Kasnije je Eduardo zabio za tri boda.

5 LUKA VELIKI

Za kraj, naravno, velika partija Luke Modrića protiv Islanda. Onakav kakvoga smo čekali čitave kvalifikacije, prizivali ga, pitali se “gdje je zapelo”. Modrić je u Maksimiru bio sjajan, vođa odlične Hrvatske, prava “desetka”. Definitivno, jedna od najboljih njegovih predstava, s takvim Lukom nikoga se ne moramo bojati.





Linker
22. rujan 2024 07:42