Ronald Goršić / Cropix
ZADNJA ŠANSA ZA PEDRA

Vaha: Čekam ih 10. siječnja u 10.00h, tko ne dođe, zna se...slijede kazne'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 08. siječanj 2011. 17:46

Pedro Morales baš je sebi dao maha - pokušava driblati maksimirske šefove kao da su pali s Marsa. S kojeg je planeta pao on?

Misterij Morales nastavlja se, eto, punim tempom. Nakon što je Pedro iz Čilea posredstvom tamošnjih medija poručio da je u Maksimiru zakinut, da mu trener ne da priliku jer ga povuče s terena čim ga na teren pošalje (!) i stoga bi najbolje bilo da raskinu ugovor, s istih meridijana osvanula je vijest da se kontroverzni nogometaš priključio pripremama državne selekcije uoči prijateljskog sraza s Amerikancima u Los Angelesu 22. siječnja.

Kako, kad ga nije bilo na službenom popisu izbornika Marcela Bielsa? Zašto, kad Plavi nisu ispisali dozvolu za taj čin? Bielsa je pozvao šesnaestoricu iz domaćih klubova, među njima i dva Pedra, ali niti jedan nije ovaj naš! Bit će da je pozvan naknadno.

- Jest pozvan pa je zatražio klupsko odobrenje, ali s obzirom na to da se ta utakmica ne igra u terminu FIFA nismo odgovorili pozitivno - kaže trener Vahid Halilhodžić.

Što sad, kako dalje?

- Svi Dinamovi profesionalci moraju biti u Zagrebu zaključno s nedjeljom 9. siječnja. A ja ih čekam na službenoj prozivci dan kasnije, u ponedjeljak 10. siječnja točno u 10.00! Tko ne dođe, zna se; slijedi disciplinski postupak. Obveza vrijedi za sve, nema iznimke.

Je li Moralas već u prijestupu ako se sprema za nastup u reprezentaciji koji mu nije odobren?

- Ne želim ništa prejudicirati, tko zna jesu li informacije iz Južne Amerike točne. A špekulirati neću.

A informacije pristižu svako malo. Posljednja je, pak, da Čile definitivno neće voditi Moralesa u SAD jer Dinamo igraču nije dao dozvolu za nastup, a Pedru je pak domicilni Savez sugerirao brzi povratak u Hrvatsku. Inače, sa zimovanja u Austriji oglasio se sportski direktor Zoran Mamić:

- S Moralesom ćemo razgovarati kad se vrati u Zagreb. Dobro je što izbornik računa na njega, nije dobro što Pedro postupa svojevoljno. Inače, za nj i dalje nema ponuda.

Linker
24. rujan 2024 18:29