Vladimir Dugandžić / Cropix
GDJE JE SVAGI POGRIJEŠIO

Upleo se u prodaju Kerumovih dućana, a godišnji u Dubaiju, to mu nije mogao oprostiti

Kerum se usprotivio ideji Svaguše koji je htio dovesti inozemnog trenera kao dugoročno rješenje. Bio je to početak kraja suradnje dugogodišnjih prijatelja...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2010. 21:32

Geneza odnosa Željka Keruma i Joška Svaguše. Gdje je Svaguša pogriješio i 'okrenuo' moćnog prijatelja protiv sebe.

Kolovoz 2009.

- Kerum postavio Joška Svagušu na mjesto predsjednika Uprave Hajduka, što je izazvalo veliki otpor navijača, ali Kerum je čvrsto stao iza izbora svog čovjeka od velikog povjerenja.

Svibanj 2010.

- Kerum javno pohvalio Svagušin rad i pritom najavio kako će Grad Split krenuti u prodaju 30% dionica, čime je dao do znanja da će aktualna Uprava biti još samo nekoliko mjeseci na vlasti u Hajduku.

Listopad 2010.

- Kerum izabrao Vučevića kao privremeno rješenje na mjestu trenera protiveći se ideji Svaguše koji je htio dovesti inozemnog trenera kao dugoročno rješenje za Hajduk. Bio je to početak kraja suradnje dugogodišnjih poslovnih prijatelja. Od tada je Svaguša shvatio da je Kerum stvarni predsjednik Hajduka, i da će njegove ideje biti jedine realizirane u djelo. Od kraja listopada Svaguša je bitno smanjio svoj angažman u Hajduku, shvativši da se njegov rad na Poljudu bliži kraju.

Prosinac 2010.

- Kerum najavio raspisivanje natječaja za novu Upravu kluba, razvlastivši Svagušu kojemu je namijenio ulogu “promatrača” dok ne dođe nova Uprava kluba. Navodno je ključna točka prijepora bio poslovni odnos Keruma i Svaguše jer je Kerum zamjerio Svaguši što se upleo u njegovu prodaju trgovačkog lanca “Kerum”, a nije mu se dopalo ni Svagušino sedmodnevno izbivanje iz kluba početkom prosinca kada je prodavao Ibričića i bio na odmoru. Time je označen definitivni kraj suradnje Keruma i Svaguše.

Linker
24. rujan 2024 12:20