Damir Krajac / CROPIX
UVJEREN U POBJEDU

Unatoč negativnoj statistici protv Lokomotive, kapetan Maloča tvrdi: 'Hajduk je favorit u finalu'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. travanj 2013. 22:37

Drhtali su Bijeli za ulazak u finale, a trebala je to biti samo jedna obična i nadasve ugodna poljudska večer. Slavljenička večer uz puko odrađivanje posla od 90 minuta kao uvod fešte s navijačima. Međutim, uzvrat polufinala Kupa bio je sve samo ne “laganica za feštu”. Belupo je do 70. minute držao Hajduka kao “grogiranog boksača u konopcima”. Teško je zamisliti da su Bijeli tjedan dana ranije dobili Belupo u Koprivnici s igračem manje, a u uzvratu su dopustili Farmaceutima da se razmašu travnjakom i potpuno ih nadigraju.

Belupo je Hajduku dao puno povoda za razmišljanje uoči završetka sezone jer Poljud je do zadnjih sekundi strahovao za prolaz u finale. U trenutku kada je Belupo dobio udarac iz kuta u sudačkoj nadoknadi mnogi su se hvatali za glavu. Srećom, po Bijele, nisu gosti ništa napravili iz tog kornera, ali ionako su dovoljno šokova zadali navijačima na Poljudu da im za dramatičnu večer nisu trebali još i kazneni udarci.

Na kraju utakmice Torcida je glasno uzvikivala “Kup je naš”, ali Bijeli su u tom trenutku morali zahvaliti svim “bogovima i dobrim vilama” što su ih protiv Belupa sačuvali od poraza i velikih neugodnosti. Hajduk je protiv milanskog Intera, pulske Istre i zagrebačkog Dinama ove sezone imao tribine spremen za feštu. I svaku put su Bijeli pokleknuli. U tri navedena dvoboja upisali su poraze, srećom protiv Belupa je spasio Blažević. Odličan, nesavladiv u ključnim trenucima na početku drugog dijela, a zatim i kod rezultata 1:1.

- Ne mogu reći da sam drugi dio sezone bio na očekivanom nivou. Svašta se događalo ovog proljeća, bilo je puno detalja koji nisu direktno vezani uz nogomet. Znam da mi je nedostajala jedna prava utakmica da se vratim u formu koju od mene svi očekuju. Nadam se da je upravo dvoboj s Belupom bio taj presudni koji će me vratiti u jesenska izdanja.

Kapetan Mario Maloča duboko je uzdahnuo i dodao “srećom, gotovo je”.

- Prvu smo utakmicu mi bili bolji, a drugu Belupo. Poremetio nas je pogodak Belupa. Podcjenjivanje? Ne, nismo podcijenili Belupo, premda se mora reći da uvijek u glavi imaš onaj podatak kako smo Belupo triput uvjerljivo nadigrali ove sezone. Ali, Koprivničanci su odigrali najbolju utakmicu sezone i treba im čestitati na tome.

Belupu čestitke za igru, a Hajduku za prolaz u finale. Koprivničani imaju satisfakciju da su se časno oprostili od Kupa, a Hajduku ostaju slatke brige finalnih dvoboja. Navijači su jasno rekli što žele i toga je svjestan kapetan Maloča.

- Bez obzira što je Lokomotiva kvalitetna momčad, mi smo favoriti u finalu. Nadam se da će se svi oporaviti, da ćemo imati kompletnu momčad za dva završna ogleda Kupa - poručio je Maloča.

Linker
19. rujan 2024 12:15