Damir Krajač/CROPIX
MIRKO BARIŠIĆ

'Uložit ćemo u Maksimir 10 milijuna eura, a onda ćemo vidjeti što Arapi misle'

'Šeici bi kod nas osnovali svoju tvrtku, a Dinamo bi bio medij kroz koji bi se prezentirali. Njima je to zanimljiv projekt, a nama također, jer se moramo boriti za egzistenciju'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2011. 16:13

'Arapska priča’, odnosno put Zdravka Mamića u Ujedinjene Arapske Emirate, i dalje intrigira. Izvršni dopredsjednik je kazao da će o rezultatima svog puta izvijestiti nakon povratka iz Dubaija. Međutim, polako se naziru obrisi simbioze zagrebačkog kluba i društva iz bogatog arapskog svijeta. O tome smo jučer popričali s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem.

- Zdravko Mamić je u Dubai otputovao na poziv domaćina. To je svojevrsni test koji će pokazati može li se ostvariti odgovarajuća suradnja.

Saznali smo i kakvi su mogući modaliteti suradnje, odnosno dobili smo odgovor na pitanje što budućim sponzoriranjem Dinama dobivaju šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Oni bi kod nas osnovali svoju tvrtku, a Dinamo bi bio medij kroz koji bi se prezentirali. Njima je to iznimno zanimljiv projekt, a nama također, jer se na sve načine moramo boriti za svoju egzistenciju. Bio bi to zanimljiv sponzorski odnos koji može biti izniman i jako dobar za Dinamo - kazao je Barišić

Naravno, ostaje ona priča o mogućem ulaganju u Dinamov stadion.

- Teško je u ovom trenutku kazati kako će se stvari odvijati, ali ako bi ljudi iz Dubaija željeli uložiti u izgradnju novog stadiona, zašto ne? Sve opcije su otvorene. Ali pred nama je već veliko ulaganje. Dinamo će u uređenje stadiona koje starta u petak, a koje podrazumijeva potpuno novi travnjak s grijanjem, uređenje pomoćnih terena, postavljanje sjedalica i uređenje sanitarnog čvora uložiti oko 10 milijuna eura! A najgore je što ulažete u nešto što nije vaše.

Linker
23. rujan 2024 16:24