Goran Mehkek / Cropix
ZDRAVKO I ZORAN ODLUČUJU

U Maksimiru zakazan sastanak koji će otkriti pojačanja: Jurčić priželjkuje Šimunića ili Vidu!

'Neće se pojaviti nikakvo novo ime, vjerojatno će nam se priključiti netko od onih koje smo pratili. Samo, u ovom trenutku sve je na njima, a mnogo manje na nama. Moraju riješiti probleme sa svojim klubovima'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2011. 01:12

Današnji ponedjeljak odredit će izgled Dinamove momčadi za proljeće.

- Imamo sastanak nakon kojeg će se znati s kakvom momčadi krećemo na pripreme - kazao nam je trener Dinama Krunoslav Jurčić, koji je prijepodne proveo u Stenjevcu, gdje je Dario Šimić otvarao nove nogometne terene.

Na sastanku u Plavom salonu igračku križaljku rješavat će Zdravko i Zoran Mamić, te šef svlačionice Kruno Jurčić. Trener je bio sasvim jasan:

- Na pripreme vodim najviše 25 igrača. Na svakoj poziciji želim imati 2 igrača, vodio bih 20 igrača i 3 vratara. U cijelu priču još mogu upasti 2 igrača.

Neće biti nikakvog dodatnog kontingenta, trener želi imati jasnu sliku nakon današnjeg sastanka. U ovom trenutku mogli bismo samo špekulirati tko će otpasti, tko će biti podcrtan kao 'igrač za posudbu’.

- Ne bih sad o imenima, nema smisla prije nego što održimo današnji sastanak. Naši nogometaši za koje smatramo da u ovom trenutku ne bi imali dovoljno prostora i prilika u momčadi uglavnom će na posudbu. Naravno, svi igrači su pod ugovorom, te im na bilo koji način moramo omogučiti adekvatan rad - priča Jurčić.

Dinamo još nije riješio pitanje stopera, to je posljednje pojačanje koje treba ova momčad.

- Želio bih da svi skupa sjednemo u autobus, dakle, do četvrtka kad krećemo na Roglu htio bih da riješimo i pitanje stopera.

Jurčić ne krije da najviše problema ima u obrambenoj liniji.

- Rekao sam da želim za svaku poziciju dva igrača, Dakle, za obrambene pozicije mi treba 8 igrača. A sad imam samo 5! Vrsaljka, Barbarića, Tonela, Cufrea i Ibaneza.

A kakve su vijesti, ima li nešto novog po stoperskom planu?

- Već su u medijima objavljena imena onih igrača koje smo gledali. Neće se pojaviti nikakvo novo ime, vjerojatno će nam se priključiti netko od onih koje smo pratili. Samo, u ovom trenutku sve je na njima, a mnogo manje na nama. Moraju riješiti probleme sa svojim klubovima.

Da se podsjetimo, Dinamov prvi pick je Josip Šimunić, a zainteresiranost je postojala i za Mojsova, Grnčarova i - Vidu! Da, Domagoj Vida može vrlo uspješno igrati na poziciji stopera, pa i tu soluciju treba držati otvorenom. U klubu su nam jučer kazali kako nemaju nikakvih novih informacija od igrača koji konkuriraju kao Dinamovo novo pojačanje na stoperskoj poziciji. Danas bi se moglo znati nešto više, pa se čak možda javi i Josip Šimunić. Bila bi to svakako jako lijepa vijest za Jurčića.

Linker
25. rujan 2024 02:09