AP Photo
RIO FERDINAND

'Uefa se sigurno šali...'

'Ne shvaća rasizam ozbiljno. Kazne nisu adekvatne, a UEFA očito nema nikakav utjecaj na nogometne saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebno su daleko oštrije kazne'
Piše: HinaObjavljeno: 13. prosinac 2012. 22:14

Branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand prozvao je UEFA-u nezadovoljan kaznama za rasističke ispade i tučnjavu nakon utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u dodatnim kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo.

"UEFA se sigurno šali. Ne shvaća rasizam ozbiljno. Kazne nisu adekvatne, a UEFA očito nema nikakav utjecaj na nogometne saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebno su daleko oštrije kazne," napisao je Ferdinand na Twitteru.

Do incidenta u Kruševcu došlo je nakon utakmice u kojoj je engleska U-21 reprezentacija pobijedila Srbiju 1:0 i plasirala se na EP. Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza. Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača.

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je srpsku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a Srpski nogometni savez sa 80.000 eura.

Linker
23. rujan 2024 21:29