Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske, prva utakmica izmedju Dinama i Hajduka. Na slici: sudac Bruno Maric i Hajdukovi igraci.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
PRIOPĆENJE IZ HNS-a

Uefin predstavnik sutra u Rusanovoj ispituje suca Brunu Marića

Hrvatski nogometni savez preko pripćenja je odlučio prokomentirati nove događaje u vezi navodne namještene utakmice Dinamo - Hajduk 3-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2010. 20:53

Hrvatski nogometni savez preko pripćenja je odlučio prokomentirati nove događaje u vezi navodne namještene utakmice Dinamo - Hajduk 3-0 u finalu Kupa prije dvije godine.

"Hrvatski nogometni savez nastavlja suradnju s Uefom, kao i istražnim i drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske u svezi sa slučajevima ilegalnog klađenja i namještanja rezultata utakmica.





U svezi s objavljenim tekstom u nekolicini hrvatskih medija o statusu g. Zorana Mamića u procesu koji je u tijeku, Hrvatski nogometni savez je tražio službeni stav i očitovanje Uefinog Disciplinskog odjela.





Podsjećamo da je Hrvatski nogometni savez u dosadašnjoj fazi postupka zaprimio dokument na osnovu kojeg je zatražena suradnja, a nakon kojeg je g. Zoran Mamić saslušan u svojstvu svjedoka u sjedištu UEFA-e na okolnosti iz spomenute dokumentacije.





Nakon obavljenih razgovora u sjedištu UEFA u Nyonu, Hrvatski nogometni savez nije naknadno dobio nikakvu informaciju ili službeni dokument o daljnjem tijeku istrage ili bilo koje druge istražne radnje.





Hrvatski nogometni savez će u najskorije vrijeme tražiti službeni prijem u sjedištu UEFA radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u navedenom slučaju, kao i iz razloga suradnje u predmetima sprječavanja ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.





U okviru spomenute suradnje s Uefom, dana 18.08.2010. u 11:00 sati u prostorijama HNS-a Uefin predstavnik će obaviti razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, a glavna tema ovog razgovora biti će utakmica NK Dinamo – HNK Hajduk, odigrane u Zagrebu 13.05.2009. godine.





Po završetku spomenutog razgovora Hrvatski nogometni savez će izdati pisano priopćenje."

Linker
03. srpanj 2024 03:36