HRVATSKA SE KANDIDIRA

Uefa potvrdila: Europsko prvenstvo 2020. održat će se u više država širom Europe!

Razmišlja se o izvedbi prvenstva u 13 europskih država, no za sada nije poznato u kojim se državama radi. Englezi su odmah predložili da se finale igra na Wembleyu
Piše: HinaObjavljeno: 06. prosinac 2012. 19:10

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) na današnjem zasjedanju u Laussani donio je načelnu odluku o održavanju Europskog prvenstva 2020. godine u više država i više gradova.

"EP 2020. održat će se u više država širom Europe. Nacionalni savezi su izuzetno pozitivno reagirali na ovu ideju," kazao je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino.

Ova ideja je potekla od predsjednika Uefe Michela Platinija, a čelnici 53 članice Uefe na dosadašnjim su sastancima poduprli Platinijev prijedlog.

Nogometni dužnosnici razmišljaju o izvedbi prvenstva u 13 europskih država, no za sada nije poznato u kojim se državama radi. Englezi su odmah predložili da se finale igra na Wembleyu.

Kako god bilo, u HNS-u se nadaju da bi se nekoliko utakmica Eura moglo igrati i u Hrvatskoj. Podsjetimo, Damir Vrbanović je prošli tjedan za Sportske novosti potvrdio da će se Hrvatska sigurno kandidirati ukoliko Uefa primjeni novu ideju Platinija. Francuz je svoj dio posla obavio, sada je na Šukeru da komadić nogometnog spektakla dovede u Lijepu našu.

Linker
21. rujan 2024 11:40