Ronald Goršić / Cropix
RUKAVINA OSTAJE

'U Dinamu je puno lakše igrati nego u Hajduku i PAO-u, ne 'pucam' pod pritiskom

'Pa tek sam došao u Dinamo! Kud bih sad išao? Imam ugovor s Dinamom na četiri godine, vidim se u plavoj svlačionici. Izlet u Španjolsku bio je dogovoren u rujnu'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. prosinac 2010. 12:12

Ante Rukavina se odmara u očekivanju proljetne polusezone u kojoj želi potvrditi svoj veliki nogometni talent. Zapravo, ne može se kazati da se samo odmara.

- Dobili smo program po kojem moramo raditi kako bismo na pripreme koje startaju 10. siječnja stigli u adekvatnom stanju - kazat će Ruki.

Nedavno se spominjao odlazak u Deportivo. Ruki se samo nasmijao na te napise.

- Dogovoriti transfer? Pa tek sam došao u Dinamo! Kud bih sad išao? Imam ugovor s Dinamom na četiri godine, vidim se u plavoj svlačionici. Ponavljam, put u Španjolsku bio je dogovoren u rujnu, želio sam jedan dio odmora provesti u Madridu.

Vi postite dosta dugo, niste zabili od tog 'najdražeg gola u životu’. A s Villarrealom se igralo još 16. rujna?

- To je statistički podatak. Meni je sasvim jasno da se statistika gleda, naročito kod napadača. Međutim, ne gleda se ono što se radi na treninzima, ne valorizira se sav trud, napredak koji se postiže radom. Ja mislim da sam u tom pogledu napredovao dolaskom u Dinamo.

Velimir Zajec, koji vas je u dogovoru s klupskim čelnicima doveo, gurnuo vas je na poziciju špice, iako ste u Panathinaikosu igrali u vezi?

- Nisam ona klasična špica, kako se ono kaže, 'killer’ . Možda ne mogu 30 u sezoni, ali mogu 20-25!

Jeste li pod pritiskom?

- U Hajduku i Panathinaikosu pritisak je bio veći nego ovdje u Dinamu.

Objektivno, očekivala se vaša veća minutaža u Dinamu. Vjerojatno niti vi niste sretni s minutažom tijekom polusezone?

- Svaki igrač želi igrati, pa tako i ja. Želio sam igrati svaku utakmicu. Za mene je najvažnije da budem maksimalno spreman i zdrav, onda se ne bojim nikakvih izazova. Ponavljam, imam četverogodišnji ugovor s Dinamom, želim da me se pamti u Maksimiru. Znam da ću opravdati uloženo, bit ću sve bolji i bolji.

Niste se plasirali u toliko željeno europsko proljeće?

- To mi je slomilo srce! Bili smo tako blizu, bilo je prilika. To mi je zaista bio najteži trenutak ove polusezone. Ali niti ja niti bilo tko u klubu nije klonuo duhom, na proljeće idemo po naslov, a onda juriš na Ligu prvaka. Ovakav rad i trud moraju se isplatiti, negdje ti lopta oduzme, negdje ti vrati.

Linker
27. rujan 2024 17:32