Solun, Grcka, 290910.Stadion Toumba.Trening Dinama dan uoci 2. kola Europa Lige protiv grckog PAOK-a.Na slici: Ante Rukavina i Vahid Halilhodzic na konferenciji za medije prije pocetka treninga.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
ENIGMA ZVANA ANTE

Odlazak Rukavine je moguć, ali Vaha ga se neće odreći dok mu ne stigne 'killer'!

Rukavina jest otputovao u španjolsku prijestolnicu na utakmicu Reala i Seville, ali po našim informacijama ulaznice za tu utakmicu nabavljene su još u rujnu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2010. 18:27

Priča oko odlaska Ante Rukavine u Deportivo zagolicala je ovih dana sportsku javnost. Jučer je, po nekim informacijama, sa svojim zastupnicima otputovao u Madrid gdje se trebao sastati s predstavnicima Deportiva. Rukavina jest otputovao u španjolsku prijestolnicu na utakmicu Reala i Seville, ali po našim informacijama ulaznice za tu utakmicu nabavljene su još u rujnu, radi se o izletu u trenucima dok Ante ima zimsku stanku.

Kad je Rukavina stigao u Dinamo, njegovi golovi u Györu plasirali su Dinamo u Europsku ligu, a bio je i začetnik jedne od najvećih Dinamovih pobjeda u posljednje vrijeme, one protiv Villarreala, on je svojim golom “otvorio” Španjolce. Međutim, to mu je bio i posljednji gol u plavom dresu, nije zabio više od tri mjeseca, to poentiranje datira još od 16. rujna ove godine. Još kad je na oproštajnoj konferenciji za medije prije odlaska na zimsku stanku trener Halilhodžić kazao da mu je potreban “killer”, misleći na dovođenje nekog napadača, stvarno su se stvorili uvjeti za odlazak Rukavine. Kad se sve zbroji i oduzme, ima više razloga da se Rukavina pokupi iz Maksimira i napravi unosan transfer nego da ostane.

Dinamo? Iako brojka od 2 milijuna eura, koju su Španjolci naveli kao odštetu za Rukavinu, uopće ne izgleda loše, te bi s njom Mamić ponovno zaradio na jednom transferu, još bolje izgleda da Rukavina ode iz Dinama kao čovjek koji zabija, kao reprezentativac. Zarada bi svakako bila veća. Konačno, u ovom trenutku dok još nije kupio novog napadača, Dinamo se neće tek-tako na brzinu odreći Rukavine.

Ipak, kad je u pitanju Rukavina, pričekajmo još desetak dana. Za kraj možemo samo ponuditi izjavu sportskog direktora Modrih Zorana Mamića.

- Za Rukavinu nas nitko ništa nije pitao, niti je stigla bilo kakva ponuda.

Linker
27. rujan 2024 19:16