Vladimir Dugandzic / CROPIX
MIR NA POLJUDU

Tudorove pripreme za pakleni prosinac: Hajduku se vraćaju Iluridze, Bukva I Anđelković

Bijeli će u 18 dana triput igrati s Dinamom, gostovati u Zadru i dočekati Rijeku
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. studeni 2013. 15:07

Do srijede poslijepodne hajdukovci su slobodni, stanka zbog utakmica nacionalnih reprezentacija ponudila je šansu Tudoru za odmor. Tri dana su dobili Bijeli i treninzi za nastavak sezone kreću od srijede poslijepodne. Nakon pobjede u dvoboju s Istrom, hajdukovci imaju mir, ali još je važnije da imaju vremena za oporavak ozlijeđenih igrača, jer dolazi “pakleni” prosinac, kako se već naziva raspored u kojem će Bijeli u 18 dana triput igrati s Dinamom, gostovati u Zadru i dočekati Rijeku.

Posljednjih mjesec dana Igor Tudor nikako nije mogao kompletirati momčad, ali unatoč ozljedama koje su stizale u seriji, Bijeli su pobjeđivali. U listopadu su ostali bez Bukve i Anđelkovića, a zatim se u dvoboju Kupa ozlijedio i Bencun koji je “nosio” Hajduk u posljednjih nekoliko dvoboja. Prije devet dana u Koprivnici je bol u mišiću prednje lože osjetio i Gruzijac Iluridze, a na treningu je u sudaru s Maglicom nastradao desni bek Dino Mikanović. Ostao je Tudor bez pet igrača koji su ove sezone imali svoje bljeskove, utakmice u kojima su preuzimali uloge nositelja.

Ali, za susret s Osijekom već bi četvorica trebala biti spremna. Bukva, Anđelković, Iluridze i Mikanović vraćaju se u konkurenciju za utakmicu s Osječanima, a Bencun miruje do prvenstvenog derbija s Dinamom prvog dana prosinca. No, bitno je da se konkurencija pojačava već za susret s Osijekom, posljednji test prije ulaska u žrvanj konačnih odluka polusezone.

Bukva i Bencun pokazali su se ključni igrači tijekom rujna, odnosno listopada. Bukva asistencijama, a Bencun pogocima, no obojica su imala važne uloge. Njihov povratak bitno će osnažiti Bijele. Hajduk bi derbi u Maksimiru trebao dočekati kompletan izuzevši Miju Caktaša koji je još u kolovozu prisilno zaključio jesen zbog ozljede križnih ligamenata koljena. Što možemo očekivati od Bijelih u punom sastavu i na čemu će Tudor najviše raditi tijekom prvenstvene stanke?

U svakom slučaju na “oživljavanju” napadača, jer bez obzira što se najviše priča o tome kako bi Bijelima odlično došao jedan golgeter “killer”, jasno je da Tudor iz kadra s kojim raspolaže mora izvući maksimum. Probuditi Maglicu, pronaći strijelca u Iluridzeu, dati šansu Kišu s većom minutažom...

Linker
22. rujan 2024 05:19