Ante Cizmic / CROPIX
OSIJEK NA POLJUDU

Igor Tudor u čudu: 'Perišić senior nije korektan, ne može on dijeliti tuđi novac'

Otac Ivana Perišića je rekao kako bi igrači morali pola milijuna eura donirati Vukovaru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. studeni 2013. 13:17

Dva tjedna stanke u prvenstvu je iza nas, vraćamo se obvezama u nacionalnoj ligi gdje Hajduk zauzima drugo mjesto s dva boda manje od lidera Dinama. Igor Tudor se zaželio obveza u prvenstvu, jer želi pokazati da je njegova momčad i dalje u odličnoj formi. Zato je uobičajeno druženje s medijima pomaknuo dan ranije.

- Svi jedva čekamo utakmicu, jer dva tjedna smo naporno radili i napokon kreće nastavak prvenstva. U dobroj smo formi i nastojat ćemo to potvrditi i protiv Osijeka. Na dispoziciji su svi igrači osim Caktaša i Bencuna, a kako ćemo ih rasporediti, tko će na klupu, a tko igrati, to ćemo vidjeti do nedjelje. Bitno je da su svi motivirani. Dapače, jako motivirani.

Naglasio je Tudor kako je stanka dobro došla za oporavak ozljeđenih, ali ipak je potvrdio kako ljetna pojačanja neće u startnu postavu.

- Bukva i Iluridze kreću s klupe, a ne u prvih 11.

Osijek se na Poljudu pamti kao zadnji poraz Bijelih ove sezone. Pred nepuna tri mjeseca Bijeli su ostavili bodove u Gradskom vrtu, a Tudor je na spomen tog dvoboja bez ustručavanja priznao :

- Osijek je naša najlošija utakmica. Zadnji dvoboj od tri u razmaku od osam dana. Nije to bio naš dan, ali ima i Barcelona loših utakmica. Osječani su tada dobili novog trenera, imali su veliki zamah. Mi definitivno nismo zaslužili poraz, ali i jedan bod je u takvim susretima kao poraz.

U kakvom će sustavu zaigrati Hajduk nije više tajna. U dvoboju sa Istrom pred dva tjedna Tudor je izveo formaciju 3-5-2 s kojom će nastaviti sezonu.

- Ostajemo u tom sustavu, jer se pokazao dobar. U susretu sa Istrom iskazali smo zrelost i kompaktnost. Pokazali smo snagu momčadi u fazi obrane, jer s tim sustavom dobili smo više igrača koji ozbiljnije igraju defanzivnu fazu.

Nismo zaboravili pogledati i korak naprijed. Nakon Osijeka ulazi se u pet zahtjevnih prosinačkih dvoboja. Triput Dinamo, Zadar i Rijeka kroz prvenstvo i Kup. Zato je nedjeljna pobjeda jođ važnija.

- Da, pobjeda će nam biti dobar zalog za ono što slijedi. Ili bolje rečeno, lijep uvod pred važne utakmice završnice jeseni.

Tudor: Nekorektno je dijeliti tuđi novac

Komentirao je Tudor i uspjeh reprezentacije Hrvatske što je i logično s obzirom da je devet mjeseci biio član stožera Vatrenih u mandatu izbornika Štimca tijekom prvog dijela kvalifikacijskog ciklusa.

- Dojmovi su isti kao i kod većine. Svi smo sretni. Jasno, osjećam da je tu i dio mene, jer radio sam s reprezentacijom. Moram reći da su se ostvarile i moje najave glede izbornika Nike Kovača. Ima Kovač potrebnu kvalitetu i napravit će dobar posao. Vjerujem da će Hrvatska u Brazilu pokazati prave stvari.

Kako komentirate prijedlog oca Ivana Perišića da se reprezentativci odreknu premije od 500.000 eura za plasman na SP u korist Vukovara ?

- Nekorektno je dijeliti tuđe novce. Može ih dijeliti samo onaj čiji su novci. Hrvatska reprezentacija je dosada podijelila milijune i sigurno je da će dijeliti i dalje. Taj prijedlog me ipak negativno iznenadio, jer mogu shvatiti da netko kaže ono što osjeća, ali tuđe novce nitko nema pravo dijeliti.

Linker
22. rujan 2024 07:39