RIJEČ TRENERA

Tudor: 'Ovaj Hajduk može i mora bolje'; Mamić: 'Ovo je bila pobjeda nogometa'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. prosinac 2013. 19:05

Oba trenera složili su se kako je u Maksimiru viđena vrhunska predstava kakvih silno nedostaje HR nogometu. Četiri gola, mnoštvo prilika, udaraca i sjajnih reakcija vratara gurnuli su derbi u samu orbitu. S tim se slažu oba trenera. Tudor je isijavao od sreće, Mamić žalio za padom dekoncentracije ali obojica su zaključila: 'To je nogomet'

- Bila je ovo lijepa predstava u kojoj su svi mogli uživati. Zadovoljan sam bodom s kojim smo na neki način spasili prvenstvo – naglasio je Igor Tudor koji tvrdi da su golom u posljednjoj minuti nagrađeni za otvorenu i napadačku igru u Maksimiru.

- Publika je mogla uživati. Ostaje žal za ispuštenom pobjedom, ali drago mi je da je pobjedio nogomet. Da je bila fer i korektna utakmica na travnjaku. Imali smo sve pod kontrolom, a Hajduk u drugome dijelu nije imao ozbiljnijih situacija pred našim golom. Faktor sreće je izuzetno bitan, baš kao i koncentracija. Nama nije prvi put da nam se ovo dogodilo. U svakom slučaju, ovo je bila pobjeda nogometa i smjernica svima nama – tvrdi Zoran Mamić.

Objica trenera složili su se u zajedničkom komentaru zbivanja na istočnoj tribini stadiona Maksimir na kojoj su navijači Dinama i Hajduka zajedno gledali derbi bez incidenta.

- Nemam komentara – rekao je Igor Tudor a na njega se nadovezao Zoran Mamić sa:

'Slažem se'.

Tudor je u nastavku otkrio da se osjeća polaskanim kada mu se komplimentira nakon utakmica Hajduka, ali i da zna da su ostali djelomično dužni svojim navijačima.

- Ovaj Hajduk može i mora bolje. I tome ćemo težiti u budućnosti.

S druge strane, evidentno je kako Dinamo osim s koncentracijom u završnici pada i na fizičkom planu.

- Momčad nije u optimalnom stanju što se tiče fizičke spreme jer je duga sezona, ali i potoršnja je bila velika. Puno smo truda uložili – rekao je Mamić koji tvrdi kako namjera stožera nije bila da se utakmica zatvori.

- Ne možeš uvijek prenijeti sve zamisli koje bi htio. Nismo se htjeli povući, ali postoji i protivnik. Više je to bila nesvjesna rekacija – zaključio je Mamić mlađi.

Priliku za popravni imati će već u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske.

- Srijeda? Težiti ćemo da igramo kao i danas ali puno toga ovisiti će o Dinamu – završio je Igor Tudor.

Linker
19. rujan 2024 12:32