VLADO KOS Cropix
OZBILJNO ZAGRIZLI

Za Miereza nude 4 milijuna eura!? Oglasio se sportski direktor Osijeka, kruži i priča o zanimljivom pojačanju

Bila je to prilično hladna reakcija Josea Bota na upit novinara
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. lipanj 2024. 08:14

U trenutku pisanja teksta, sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto bio je na putu za Osijek. Prije nego što je otišao na kraći odmor u Portugal, riješio je nekoliko gorućih pitanja - produžio je ugovor Antonu Matkoviću i Domagoju Bukviću, Zorana Zekića obavijestio kako će Osijek u iduću sezonu ući s novim trenerom, a u idućih nekoliko dana doznat će se konačno epilog otvorenih tema oko kreiranja rostera i novog šefa struke. Hoće li se Boto vratiti sam ili ne, doznat ćemo uskoro...

Najavio je Jose Boto dolazak između pet i deset novih igrača u svlačionicu Osijeka, a prvi igrač dogovoren za iduću sezonu je Marko Soldo. Njegov 400.000 eura vrijedan transfer iz Dinama dogovoren je još u jeku prošlog prvenstva, ali neće još dugo vremena biti i jedini. Idući dani mogli bi biti zanimljivi jer do kraja tjedna svakako se očekuje novosti s Opus Arene. Osijek je u pregovorima oko dolaska Luke Jelenića i Branimira Kalaice. Nejasno je zasad hoće li dovođenje jednog isključiti i potpis drugog ili su obojica mete u prijelaznom roku, što bi značilo kako će konkurencija na stoperskim pozicijama biti žestoka. Osijek je, inače, u prošloj sezoni upravo na toj poziciji imao silnih problema, pa su braniče često igrali veznjaci.

Također, brazilski mediji prenose kako je izvjestan dolazak u Osijek 21-godišnjeg Pedra Lime, nekoć U20 reprezentativca Brazila i veznjaka Palmeirasa. Nije iznenađenje kako se Boto okrenuo prema toj strani svijeta u potrazi za pojačanjima jer upravo je iz tog nogometnog bazena Brazila i Argentine godinama “crpio” talente za Benficu, a onda i za Šahtar te PAOK. Igra na poziciji “osmice” i “desetke”, zna podvaliti loptu, a često iz drugog plana ulazi u završnicu.

Igrači su u međuvremenu na odmoru. Mnogi koji su lani nosili dres Bijelo-plavih, prije svih oni kojima su istekli ugovori, neće se ni vraćati u Opus Arenu. Ta tvrdnja, naravno, ne vrijedi za Ramona Mierez, koji s obitelji boravi u domovini, a u međuvremenu se oko njega događaju zanimljive stvari. Najbolji igrač Bijelo-plavih u prošloj sezoni na stolu ima ponudu produženja ugovora i za očekivati je kako će se razgovori na tu temu intenzivirati po njegovom povratku, a sjajnom sezonom privukao je opet veliki interes na sebe.

image
VLADO KOS Cropix

Nema ruskog sportskog medija koji posljednjih nekoliko dana nije prenio vijest o zanimanju moskovskog Lokomotiva, koji najboljeg strijelca HNL-a želi dovesti u svoje redove u transferu teškom 4 milijuna eura. Uz pretpostavku da je cifra s kojom barataju ruski novinari točna, Osječanima bi od tog iznosa, inače, pripalo 3,2 milijuna s obzirom da 20 posto transfera ide Alavesu. Međutim, u Opus Areni primarna želja je zadržati Argentinca u svojim redovima barem još jednu sezonu, Osijek s i bez Miereza jednostavno nije ista momčad, a otuda i prilično hladna reakcija Josea Bota na upit ruskih novinara koji su ga kontaktirali.

- Jesmo li spremni prodati ga? Mi se ne želimo rastati od Miereza. Ponuda mora biti izvanredna da bi se to dogodilo - kratko je poručio sportski direktor Bijelo-plavih za ruski Sport Express.

Kad dolazi Coppitelli?

Osijek neće još dugo biti bez šefa struke. Jedan od najperspektivnijih talijanskih trenera Federico Coppitelli je Botov izbor broj jedan i izvjesni idući trener Bijelo-plavih. A ta odluka nije donesena preko noći, ne bez preporuke i provjere, odnosno, prethodno studiozno odrađenog skautinga njegovih treninga i utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. lipanj 2024 08:15