Pedro Lima Palmeiras

 Foto: Pedro Lima Instagram
EGZOTIČNO POJAČANJE

Osijek u ofenzivi, mladi brazilski reprezentativac stiže na Opus Arenu?

Brazilski mediji izvještavaju o pregovorima Osijeka i Palmeirasa za 21-godišnjeg veznjaka Pedra Limu
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2024. 16:33

Osijek će prema svemu sudeći imati "prometno" ljeto, a na popisu imena koja bi mogla doći na Opus Arenu pojavio se i jedan Brazilac. Riječ je o 21-godišnjem Pedru Limi koji se nakon posudbe u engleskom drugoligašu Norwichu, gdje se nije uspio probiti u prvu ekipu, vratio u Palmeiras.

Kako prenosi portal O Nosso Palestra, mladi Lima je na ulaznim vratima Osijeka. Iako je Lima dobio upite i od brazilskih klubova Serie A i Serie B, on želi ostati u europskom nogometu, a Osijek bi mu bio savršena destinacija za takvo nešto.

Tijekom svoje sezone u Engleskoj, Pedro Lima je za drugu momčad Norwicha odigrao 14 utakmica u kojima je upisao solidan učinak od pet golova i dvije asistencije. Norwich i Palmeiras se nisu uspjeli dogovoriti oko cijene otkupa pa se Lima vratio u Brazil. Norwich je imao planove integrirati Brazilca u prvu momčad, no do toga na kraju neće doći. Lima ima i dva nastupa za U-20 reprezentaciju Brazila.

Ne čudi stoga što ga Jose Boto želi dovesti u redove Bijelo-plavih. Prema brazilskim medijima, pregovori Palmeirasa i Osijeka su u odmakloj fazi i samo detalji dijele Limu od dolaska u Osijek. Mladi Brazilac igra na poziciji srednjeg veznog, a u karijeri je igrao i na poziciji "desetke". Lima bi tako postao osmi brazilski igrač u povijesti Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 16:33