Lovro Zvonarek

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
NUDI SE I LIGA PRVAKA

Velika nada Hrvatske odlazi s Allianz Arene? Bayern povukao znakovit potez

Interes za dovođenjem Lovre Zvonareka na posudbu pokazala su četiri kluba
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 21:52

Lovro Zvonarek iza sebe ima sezonu iz snova. Njegov put nakon dolaska iz Slaven Belupa u Bayern München za 1.8 milijuna eura, što bi s raznim bonusima moglo otići preko pet milijuna eura, tekao je savršeno, a pred njim je sada nova velika odluka.

19-godišnji veznjak debitirao je za bavarskog giganta u ogledu protiv Augsburga u 19. kolu Bundeslige, da bi u susretu 33. kola protiv Wolfsburga upisao prvi start i već nakon četiri minute se upisao u strijelce. Bayern je ekspresno reagirao i odmah sa Zvonarekom potpisao ugovor do 2027. godine, poslavši tako jasnu poruku da u budućnosti itekako računa na usluge mladog hrvatskog reprezentativca.

Sada se Bayern odlučio na novi potez u razvoju Zvonarekove karijere. Plan je igrača poslati na posudbu, a prema informacijama njemačkog Skya, interes da ga dovedu na posudbu pokazala su četiri kluba: Sporting Lisabon, Ajax, Mainz i Anderlecht.

Pred Zvonarekom su, jasno, slatke brige, odlazak u Sporting nudi mu mogućnost igranja u Ligi prvaka, angažman u Mainzu donio bi mu dodatno ‘brušenje‘ u najvišem rangu njemačkog nogometa, u Ajaxu bi ga pak dočekala trojica Hrvata - Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić - dok bi odlazak u belgijski Anderlecht omogućio također sigurnu opciju za skupljanje minuta, međutim ista se posudba čini najmanje izglednom.

Linker
01. srpanj 2024 21:55