15-godišnji Belinho

 PRIVATNA ARHIVA
‘BIJEG‘ IZ MAKSIMIRA

Prva žrtva nove politike Dinama, brazilski talent odlazi u trećeligaša! ‘To nema veze s razumom‘

15-godišnji Belinho odlazi iz Maksimira jer mu Dinamo nudi tek 400 eura mjesečno
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 30. lipanj 2024. 19:39

Nova Dinamova politika u kontekstu ugovora s mladim talentima uzela je prvu "žrtvu". Petnaestogodišnji Rafael Gomes Cirino, javnosti poznatiji kao Belinho, Maksimir će zamijeniti Kustošijom! Cijela priča zakotrljala se prije nekoliko mjeseci kada je igračev otac u medijskom istupu obznanio da neće prihvatiti stipendijski ugovor u iznosu od 400 eura. Do danas se po tom pitanju nije ništa promijenilo, pa mladom Belinhu i njegovim agentima nije preostalo ništa drugo no spakirati kofere i planirati promjenu sredinu.

- Smiješno! Toliko je imao u Brazilu, u Vasco da Gami, s 10 godina. Njegov je otac zaključio da Dinamo na njega na računa, da ga ne cijene i da to nije klub za njega. Imamo jednog dečka kojem nude 350 eura, ali taj dečko je iz Koprivnice. Nije isto dovodiš li igrača iz "susjedstva" ili s drugog kraja svijeta - kaže nam igračev menadžer Denny Bara pa nastavlja:

- To nema veze sa zdravom logikom s obzirom na to da se radi o izvanserijskom talentu, i to se vidi "iz aviona". Vrijeme će pokazati u kakvog će igrača izrasti, ali ako se nastavi ovako razvijati jednog će dana zaigrati u velikom europskom klubu.

image

Belinho slovi za jednog od najvećih svjetskih talenata

SCREENSHOT

Je li bilo ponuda iz drugih klubova?

- I Rijeka i Lokomotiva i Hajduk su ga htjeli. Splićani su mu nudili deset puta više od Dinama, ali je tata odbio ponudu jer Belinho obožava Dinamo i Zagreb, privikao se na okolinu... Koliko će zarađivati u Kustošiji? O tome nismo ni pregovarali. Njegov otac nije ništa ni tražio jer ima sve od nas. Ali neće se vezati za klub zbog 400 eura.

Dakle, Vi im plaćate "rentu" za stanovanje?

- Da, u visini od 1700 eura, ali razlog zašto im se iznajmljuje takav stan nije jer oni traže luksuz, nego jer je njegov otac samohrani otac s četvero djece i sa ženom koja im pomaže u kućanstvu jer im je majka preminula prije dvije godine te zbog svega navedenog nismo mogli naći jeftiniji smještaj u blizini stadiona.

Je li bilo ponuda iz inozemstva?

- Belinho ne može imati službene ponude jer još nije napunio 16 godina, ali prate ga skoro svi veliki europski klubovi i samo je pitanje u kojem će od njih zaigrati jednog dana - ustvrdio je Bara.

I tako će Dinamo, prema svemu sudeći, ostati bez vanserijskog talenta koji je nedavno dobio hrvatsku putovnicu i u kojeg u "Kući hrvatskog nogometa" polažu velike nade u budućnosti, a u Kustošiji se gotovo sigurno neće dugo zadržati...

Linker
30. lipanj 2024 20:01