Emmanuel Ekong protiv Hajduka

 GORAN SEBELIC Cropix
ŽELE OFENZIVCA

Rijeka zavirila u redove HNL rivala: Pjaca je već pomogao u prenošenju poruke

Tramezzani i suradnici krenuli s pripremama, kadar daleko od definiranog
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 02. srpanj 2024. 14:09

Toplo, sparno, a blizina mora ne pomaže, nego mami. No, Paolo Tramezzani i suradnici krenuli su punom parom u pripreme, uz popriličan broj igrača - 30.

Među njima su, naravno, igrači na probi (njih pet) i juniori, Ahmeti, Kumar, Ivanišević, Krivičić, te povratnik iz Jadrana Irfan Ramić. Među 22 “starosjedioca” našli su se i Hamza Jaganjac, koji je sada potpuno Istrin igrač, te pridošlica iz Alavesa (B), gruzijski napadač Giorgi Gagua. Nema, dakle, Mlinara, Majstorovića, Ćorića (istekli ugovori), Devetaka, Ekonga (istekle posudbe), Matheusa, Duvnjaka i Bradarića (sporazumni raskid ugovora) te Douglasa, s kojim je u tijeku dogovor oko sporazumnog rastanka.

Dogovor oko Devetaka

Među tim igračima ipak su i oni koji će se vratiti u Bale, gdje su Zeleno-žuti počeli s treninzima. S Palermom je sve dogovoreno oko ostanka Devetaka i to bi se idućih dana trebalo “papirnato” zgotoviti. Ćorić će sigurno dobiti ugovor, ali se čeka rješenje statusa drugih vratara (Paus Kunšt, Jurak) koji će na posudbu, pa će se i to dogovoriti.

image

Emmanuel Ekong

GORAN SEBELIC Cropix

O Majstoroviću se već duže zna, ako ne ode u inozemstvo moguć je povratak u Istru. Naposljetku imamo Ekonga, koji je igrač Empolija, ali mu je prva želja povratak u Švedsku, gdje mu živi obitelj, a menadžer ga uvjerava da će mu tamo naći klub.
Za Ekonga se u priču ubacila i Rijeka. Ona je već preko Pjace (bili suigrači u Empoliju) pri kraju sezone dala do znanja igraču da ga želi, a sada je to zanimanje i aktualizirano konkretnim pozivom. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će se taj igrač, koji je iskoračio pod Tramezzanijem, skrasiti tijekom ljeta. Dario Marešić je počeo pripreme u Balama. On ima ugovor i poziv Rijeke, ali je ponuda s Rujevice u neskladu sa željama pulskog prvoligaša. Za sada nema naznaka da će u tom kontekstu biti značajnijih promjena...

Dobra vijest je da su u ponedjeljak započeli i radovi na skidanju hibridnog dotrajalog travnjaka na Drosini. Nakon pripreme podloge postavit će se i novi teren s prirodnom travom. Uz to, radi se i na postavljanju novog semafora, a zamijenjene su i zahrđale ograde oko terena.

Dakle, pripreme su u Balama započeli Lovro Majkić, Jan Paus, Marko Juršić (vratari), Luka Hujber, Ville Koski, Mario Čuić, Hamza Jaganjac, Mateo Lisica, Dario Marešić, Oleksandr Petrusenko, Iure Iovu, Matej Vuk, Moris Valinčić, Ivan Čalušić, Slavko Blagojević, Dukan Ahmeti, Antonio Maurić, Irfan Ramić, Raul Kumar, Jovan Ivanišević, Lawal Fago, Elias Filet i Advan Kadušić (igrači).

Nigerijska mladost

Na probi su tri mlada Nigerijca (Caleb Ikpoma Ochedikwu, Emmanuel Stephen Abah i Samson Segun Egbedokun), iskusni Švicarac Mickael Facchinetti (33), a u utorak stiže Hans Juraj Hartmann, stoper iz Mainza II, nekadašnji U19 reprezentativac Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 14:12