JURE MAKOVEC Afp
PLAVI MERCATO

Reprezentativac jasno i glasno poručio klubu da želi u Dinamo. Modrima u prvom planu i zvijezde HNL-a

Bivši igrač Rijeke i reprezentativac Slovenije jako je blizu dolaska na Maksimir
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. lipanj 2024. 10:45

Koji su to šest igrača, tko su ‘šestorica veličanstvenih‘? Tako nas svakoga dana obasipaju pitanjima navijači Dinama, šalju poruke. Sve je počelo onog dana kad smo objavili da Modri u ljetnom mercatu žele dovesti šest novih igrača, tako smo naime saznali iz klupskih izvora. Prijelazni rok starta 26. lipnja, trajat će cijelo ljeto, tako da zaista ima vremena da se otkriju sva ta željena imena. Naravno da je već krenulo s pričama o igračima koji bi mogli u plavi dom, već su se počeli nuditi mnogi s raznih adresa, ali držimo da ovog trenutka ne treba izlaziti s svim tim imenima, jer previše je toga na lageru, može vas samo zbuniti. Konačno, sasvim je jasni da razni menadžeri u eter šalju vijesti, logično je i s njihove strane poslovno da igračima iz svoje ‘štale‘ rade reklamu. Tako je to bilo uvijek, tako je i sada. No sve odluke oko dolazaka i odlazaka iz plavog kluba donijeti će predsjednik Velimir Zajec, sportski direktor Marko Marić, naravno uz obvezni suradnju s trenerom Sergejom Jakirovićem. Zasada iz maksimirskog kluba nema nikakvih konkretnijih vijesti na bilo koju temu kad se radi dolazno-izlaznim transferima. Kažemo konkretnijih, jer naravno da Zajec, Marić i Jakirović rade i u punom su pogonu, ali od želja do realizacije posla, odnosno transfera, dugačak je put. Ponekad se neki, koji na prvi pogled izgleda ‘samo što nije‘ izjalovi, a neki drugi koji izgleda ‘kao brod koji je davno otplovio‘ realizira.

Zasada, kad se radi o mogućim dolascima, najbliži je onaj o kojem smo već pisali, dolazak slovenskog reprezentativca Adama Gnezde Čerina. Svakodnevno smo u kontaku s grčkim kolegama koje nam kažu da je Slovenac jasno i glasno Panathinaikosu poručio da želi doći u Dinamo! Dakle, Gnezda-Čerin je počeo stiskati svoj sadašnji klub, naglasio je da mu je cilj otići prema Zagrebu. Ugovor Čerina s Panathinaikosom vrijedi do lipnja 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 3,5 milijuna eura. To je naravno cifra koju Dinamo neće iskrcati za Slovenca, iz plavog kluba su iskomunicirali da se neće razbacivati financijama kao ‘pijani bogataši‘. A ta cifra je za maksimirske prilike jako velika. Međutim, mogu u plavom domu čekati da vide kakve će nove vijesti stići iz Grčke. Možda će u Panathinaikosu shvatiti da im ne treba nezadovoljni igrač koji želi otići u drugi klub, pa će pristati na neku drugu, manju cifru, recimo 1,5 do 2 milijuna eura uz bonuse od sljedeće prodaje. Nećemo ništa prejudicirati, ali informacije grčkih kolega koji su javili da je Čerin svom klubu kazao da bi u Dinamo jest svakako vijest koja baca drukčije svijetlo na mogući dolazak Slovenca. I ovog trenutka čini ga najbližim od svih ostalih koji se spominju.

image

Adam Gnezda Čerin

PANAGIOTIS MOSCHANDREOU Anadolu Via Afp

Isto tako, dobivamo pitanja o dolasku Marka Pjace. Još po završetku sezone u eteru se provlačilo da je to gotova stvar, da hrvatski reprezentativac koji će biti dio Vatrenih na Europskom prvenstvu u Njemačkoj sigurno dolazi u Dinamo. Onda je priča malo zastala, ali saznajemo da se vode pregovori, Modri bi željeli malo spustiti Markovu cijenu dolaska. Stižu nam uvjeravanja da bi se to moglo i ostvariti.

Dakle, za sada su modroj svlačionici po svemu što znamo, najbliža dva pojačanja, Adam Gnezda Čerin i Marko Pjaca.... Onda bi ostala još četvorica za popuniti roster, ako se vrtimo oko one priče oko šestorice novih koji se žele u ljetnom mercatu. Uz dodatak da su prvom planu igrači iz HNL-a. Mierez, Šotiček, Galešić? Pustimo zasad ta imena, ali nemojmo ih zaboraviti...

image

Ramon Mierez

VLADO KOS Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. lipanj 2024 13:10