ANTE CIZMIC Cropix
‘BLIZU REALIZACIJE‘

Nije prošao Dalićev izbor, ali je pred velikim transferom: Povremeni Vatreni na pragu Serie A

Priliku za odlazak na veliko natjecanje tražiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 16:27

Dominik Kotarski na korak je do promjene kluba i prelaska u jednu od najjačih liga Europe. Hrvatski vratar je zaintrigirao mnoge svojim obranama u grčkom prvaku PAOK-u, a izgleda kako je najbrži klub za njegov angažman bila talijanska Genoa.

TuttoMercatoWeb piše kako je Genoa jako blizu njegovog angažmana, a Kotarski bi bio zamjena za Josepa Martíneza, španjolskog vratara koji bi ovog vikenda trebao i službeno pristupiti Interu. Aktualni talijanski prvak Genovi bi za Martíneza trebao platiti 13,5 milijuna eura, a dio od pet milijuna eura trebao bi biti proslijeđen PAOK-u za Kotarskog.

Međutim, kako piše TuttoMercatoWeb, grčki klub ne želi pristati na tu cijenu nego traži devet milijuna eura, ali pojavila se opcija po kojoj bi u PAOK otišao i Kelvin Yeboah, 24-godišnji napadač koji je bio na posudbi u belgijskom Standardu. Uz njega bi PAOK pristao na pet milijuna eura za Kotarskog pa talijanski medij piše da je taj transfer jako blizu realizacije.

image

Dominik Kotarski

DAMIR KRAJAC Cropix

Kotarski je u PAOK došao u ljeto 2022. za dva milijuna eura iz Gorice koja ga je nedugo prije transfera otkupila za jedan milijun od Ajaxa. Kotarski je u redove nizozemskog velikana otišao iz Dinama sa samo 18 godina, ali tamo se nije najbolje snašao. Dobrim obranama u Grčkoj je zaintrigirao i izbornika Zlatka Dalića pa je debitirao za Vatrene u ožujku na utakmici protiv Egipta. No, za njega ipak nije bilo mjesta u momčadi koja je bila na Euru iako je očigledno bio jako blizu odlaska u Njemačku.

- Jedina dvojba uoči popisa bila je tko će biti treći vratar - izjavio je Dalić nakon povratka s Eura.

Na kraju je treći vratar ipak bio Nediljko Labrović, Kotarski će priliku za odlazak na veliko natjecanje tražiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Linker
30. lipanj 2024 16:30