Marin Šotiček

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
DOZNAJEMO

Ovo je ugovor koji je Dinamo nudio Šotičeku: Plaća je puno veća od one koja se spominjala

Mladi reprezentativac Hrvatske odbio je ponudu Dinama koji se prije toga sve dogovorio s Lokomotivom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2024. 16:58

Marin Šotiček neće doći u Dinamo. Takve smo informacije dobili iz menadžerskih i krugova bliskih Maksimiru, a saznali smo i financijske detalje ponude s Maksimira koju je mladi reprezentativac Hrvatske odbio.

Na početku se spominjala opcija da bi Šotiček trebao zarađivati 10 tisuća u bruto iznosu, no cifra koju mu je Dinamo ponudio iznosila je ipak 10 tisuća eura neto mjesečno na početku ugovora. Međutim, to nije bilo sve, imao je na stolu mladi hrvatski reprezentativac i bonuse.

Nakon pet nastupa u prvoj momčadi plaća bi mu se podignula na 12,5 tisuća eura mjesečno, nakon 15 nastupa porasla bi mu na 15 tisuća eura, nakon 25 nastupa 17,5 tisuća eura, a nakon 35 nastupa Šotiček bi imao 20 tisuća eura.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Uz to, imao bi bonus od 75 tisuća eura za Europsku ligu, odnosno, 160 tisuća eura za Ligu prvaka ako se Modri plasiraju u nju. Iako je, kako kažu naši izvori, zapravo sve bilo dogovoreno sa sportskim direktorom Markom Marićem, u zadnji trenutak Šotiček je odustao i nije prihvatio ove cifre koje smo naveli. Ispada da je zaista teško dovesti mlade hrvatske igrače u Maksimir. Eto, nakon Belje, nije se uspjelo niti s Šotičekom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 17:01