Petar Pušić i Ivica Kulešević

 Screenshot: Nk Osijek
ČETVRTO LJETNO POJAČANJE

Osijek u ofenzivi, stigao nesuđeni Vatreni, pomama za ulaznicama ne prestaje: ‘Bit ćemo jaki!‘

Za osječki klub potpisao je danas nesuđeni hrvatski reprezentativac Petar Pušić
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. srpanj 2023. 16:31

U Opus areni predstavili su i četvrtog novog igrača ovoga ljeta. Kako smo i najavili, dojučerašnja desetka Grasshoppera i nesuđeni hrvatski reprezentativac (otac mu je rodom iz Imotskog, a majka iz Preloga), 24-godišnji Petar Pušić, potpisao je s Bijelo-plavima dvogodišnji ugovor. Osijek ga je doveo bez odštete nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor s najtrofejnijim švicarskim klubom.

- Poziv iz Osijeka nije me mogao ostaviti ravnodušnim, ipak je ovo jedan od najboljih hrvatskih klubova. Rado sam ga prihvatio kao svoj novi izazov, a sada, kada sam ovdje, gledam i ovaj prekrasni stadion i veseli me što ću igrati na njemu. Tu sam da se pokažem i pružim sve sebe na terenu, tako da jedva čekam pridružiti se novim suigračima - kazao je Pušić nakon što je stavio svoj potpis na ugovor s Osijekom.

Igrač Pušićeva profila nedostajao je Osijeku jer riječ je i o odličnom razigravaču, ali i strijelcu. Za Grasshopper je odigrao 181 službenu utakmicu i u tom vremenu zabio 23, a asistirao za još 28 golova. Prošle sezone je, pak, sedam puta tresao mreže i još toliko puta namjestio pogodak suigračima.

Na poziv s Opus arene, kaže, nije ostao imun.

- Čim sam doznao da je Osijek ozbiljna opcija, sve sam počeo intenzivno pratiti i na internetu, ne samo što se tiče momčad i rezultata, nego i svega ostaloga. Kada sam još i popričao s trenerom i sportskim direktorom postao sam uvjeren da je to pravi izbor za mene i evo me u Slavoniji - rekao je Pušić nakon što je zadužio dres s brojem 66.

Kratko se osvrnuo na 12 godina koliko je proveo u Grasshopperu, od čega je posljednjih sedam bio u najboljoj momčadi jer fokusiran je na izazove koji mu slijede s Osijekom.

- Grasshopper sigurno ima zvučno ime, znaju ga i u Hrvatskoj, s obzirom na njihovu tradiciju. Tamo sam postao profesionalac, stekao nogometno ime i lijepo je to razdoblje za mene. Sada me čeka novi izazov i jedva ga čekam! Gledao sam hrvatski klupski nogomet i baš sam sretan što ću biti dio njega. HNL je dobra i sve jača liga, a želim dati sve od sebe da Osijek bude što bolji i uspješniji. Ne bih dolazio na slijepo, puno me je stvari zanimalo uoči dolaska i uvjeren sam da ćemo biti jaki i konkurentni u novoj sezoni. I ta atmosfera novog stadiona će sigurno biti prava, moramo to na pravi način iskoristiti - kazao je novi nogometaš Bijelo-plavih, koji je prošao je kroz sve mlađe selekcije švicarske reprezentacije za koje je odigrao šezdesetak utakmica.

Sportski direktor Ivica Kulešević otkrio je, pak, kako su Bijelo-plavi još prije nekoliko godina, tada neuspješno, pokušali angažirati Pušića.

- Petra poznajem jako dugo kao igrača, još iz mlađih reprezentacija Švicarske. Bio sam uključen u taj proces kada ga je HNS pokušao pridobiti za naše nacionalne selekcije, no bio je u posebnom programu za talente i to nije nikako moglo proći. Također, kao klub smo ga nastojali dovesti prije tri-četiri godine u Osijek, međutim, bila je to naprosto nemoguća misija. Tragali smo za igračem upravo tog profila, hitar je, brz, motoričan, tehnički baš profinjeni ljevak i općenito igrač, koji je u stanju podići momčad na jednu novu razinu, uz to i odličan dečko. Iskoristili smo priliku da mu je istekao ugovor i odmah reagirali jer još prošle godine cijena mu je bila iznad milijun eura. Želim mu puno sreće i da u našim redovima pokaže sve svoje kvalitete - poručio je Kulešević.

Stjepan Tomas dobio je na početku tjedna jednog novog igrača u rosteru, ali koncem prošlog tjedna i jednu veliku brigu. Slavko Bralić zbog boli u zadnjoj loži desne noge napustio je teren već u 22. minuti "generalke" protiv Shabab Al Ahlija. Na koliko dugo Tomas neće moći računati na njega znat će se tek nakon magnetske rezonance, a potencijalno bi to mogao biti veliki problem za Osijek. Na otvaranju sezone protiv Slaven Belupa u startnih 11 uskočit će vjerojatno Stefanos Evangelou, međutim, grčki stoper zbog kartona koje je sa sobom donio iz Šerifa neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv ZTE na početku kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

U slučaju da Bralić ne bude spreman protiv mađarske momčadi u startnu postavu vjerojatno će odmah uskočiti Stjopa Mkrtčjan, koji još uvijek nije stigao među Bijelo-plave. Armenskom reprezentativcu oduljilo se, naime, ishođenje vize za Hrvatsku, pa je tako tek prošlog vikenda, desetak dana nakon što je dogovoren njegov dolazak, krenuo prema Osijeku. Da je konačno na putu potvrdio je na društvenim mrežama. Objavio je, naime, snimku iz svlačionice na kojoj se oprašta od dojučerašnjih suigrača iz najpoznatijeg armenskog kluba Ararata. U idućih dan-dva obavit će liječnički pregled, a onda staviti potpis na ugovor. Iduću sezonu provest će među Bijelo-plavima kao posuđeni igrač, a u Osijeku do konca svibnja iduće godine imaju rok aktivirati dogovorenu klauzulu i otkupiti njegov ugovor od Ararata.

Mkrtčjan je s razlogom zapeo za oko struci s Pampasa, riječ je o vrlo talentiranom igraču, starteru u reprezentaciji bez obzira na dob. Naime, 190 centimetara visoki branič iza sebe ima već deset nastupa za nacionalnu vrstu.

PUŠIĆEV KARTON

Datum rođenja:

25. siječnja 1999.

Mjesto rođenja:

Schaffhausen

Država rođenja:

Švicarska

Visina/težina:

171 cm/65 kg

Pozicija:

veznjak, ofenzivni veznjak

Jača noga:

lijeva

Bivši klubovi:

Zürich, Grasshopper

Aktualni klub:

NK Osijek

Profi-ugovor:

do ljeta 2025. godine

Vrijednost na TM:

900.000 eura

181 utakmicu ima za Grasshoper uz 23 pogotka

16 nastupa upisao je za selekciju Švicarske do 21

Počela slobodna prodaja godišnjih ulaznica, jedan po jedan sektor tribina se popunjava

U sezoni koja je pred vratima nogometaši Osijeka imat će snažan vjetar u leđa. Naime, jedan po jedan rasprodaju se sektori na tribinama Opus arene. Sektor C5 na istočnoj tribini je rasprodan, na prste jedne ruke su se već u ponedjeljak oko podneva mogla nabrojati preostala slobodna mjesta u sektorima C2, C3 i C4, a popunjava se polako i sjeveroistočni i sjeverozapadni kut stadiona, pa i zapad, gdje su ipak skuplje pretplate.


U ponedjeljak je počela slobodna prodaja godišnjih ulaznica, a prvog dana redovi ispred blagajni bili su konstantni unatoč visokim temperaturama. Srećom, puno se navijača odlučilo i za online kupovinu sezonskih pretplata, u hladu svoga doma, pa nije dolazilo do većih gužvi ispred prodajnih mjesta.

Inače, u prva dva tjedna pravo kupnje imali su samo pretplatnici s posljednje sezone u Gradskom vrtu, a koji su tu mogućnost mahom svi i iskoristili. Naime, koncem prošlog tjedna, dva dana prije nego što je isteklo pravo prvootkupa za lanjske pretplatnike, iz kluba su izvijestili kako su prodane 4.223 godišnje ulaznice (uključujući i Kohortu), čime je već bila gotovo dostignuta brojka od 4.277 prodanih pretplata u prošloj sezoni.

Prodaja pojedinačnih ulaznica za utakmicu protiv Slaven Belupa počinje u srijedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 09:35