Federico Coppitelli

 MARIN FRANOV Cropix
VRATARSKA POSLA

Coppitelli nahvalio junaka pa progovorio o Čavlini: ‘Nekad je klupa za njihovo dobro‘

Bijelo-plavi konačno su upisali prvu prvenstvenu pobjedu nakon što su tri puta pali na Opus Areni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. rujan 2024. 22:54

Neočekivano se oduljilo, čak šest prvenstvenih kola, ali konačno su u Opus Areni dočekali prvu pobjedu i to nakon tri uzastopne utakmice u kojima su pali pred svojim tribinama.

Patili su Bijelo-plavi protiv Slaven Belupa, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem su u većem dijelu bili u podređenom položaju, ali na kraju se pišu tri boda, koja je s velikom intervencijom u sudačkoj nadoknadi sačuvao Marko Malenica. Taj “mač nad glavom”, odnosno strah od novog neuspjeha nakon lošeg otvaranja sezone, ostavio je očito priličnog traga u momčadi koja i dalje igra u grču i konstantnom strahu od nove kobne pogreške, kakvih smo se u dosadašnjem dijelu sezone od Osječana prilično nagledali.

- Sve to još nekako izgleda u grču, ali je najbitnije da smo konačno osvojili ta tri boda. Uvjeren sam da je to bilo baš jako bitno da bismo mogli krenuti opuštenije i mirnije glave u nastavak sezone. Mislim da smo bili bolji u prvom poluvremenu, imali smo i konkretnije šanse u odnosu na njih. Prije samog odlaska na odmor Jelenić je glavom pucao iz blizine i da je to zabio ušli bismo znatno drugačije u drugi dio susreta. Ovako nam se opet dogodio taj grč jer svi znamo koliko nam je bitna ta pobjeda, svima nam je u glavi “ako dobijemo gol” i da nitko ne ispadne krivac za nešto kroz nekakvu pogrešku koje su nam se događale u prethodnim utakmicama - priznao je nakon utakmice Petar Pušić, čiji je pogodak u 14. minuti i odlučio utakmicu.

image

Petar Pušić

MARIN FRANOV Cropix

Laknulo je i Federicu Coppitelliju. Pobjedi se, kažu, ne gleda u zube, ali svjestan je Talijan kako nije bilo dobro i kako mora biti bolje.

- Neki su igrači igrali da ne naprave pogrešku, a kad igrate na takav način onda i griješite.

Lijepa budućnost

Priznao je ipak kako mu je pao kamen sa srca nakon što je prekinuta serija od sedam utakmica bez pobjede.

- Nisam trener kojeg će pobjede uzdići, a porazi pokopati. Za mene i moj stožer, obitelj, za sve koji rade ovdje, osjećam se sretno jer radimo naporno. I zbog toga sam emotivan - kazao je.

Opet je trener Bijelo-plavih morao govoriti o vrataru. Ovaj puta, za promjenu, pohvalno. Marko Malenica utakmicu je završio sa šest obrana, a prvi puta ove sezone Osijek je prvenstveni susret završio čiste mreže.

- Lako bi mi bilo sada “zabiti gol” s Markom uzimajući sve u obzir. Znamo njegove kvalitete, nekad igračima morate dati vrijeme, nekad igraju dobro, nekad loše ili imaju periode kao u slučaju Čavline kad ih morate posjesti na klupu za njihovo dobro. Malenica je odličan golman, to jako dobro znamo. Sad, kad smo dodali malo iskustva u momčad, imat ćemo bolji izbor. Vidim dobru momčadi koja ispred sebe ima lijepu budućnost - zaključio je Coppitelli, čijoj momčadi već u srijedu slijedi kup-okršaj protiv Varteksa.

image

Nikola Čavlina

MARIN FRANOV Cropix

U konkurenciji će biti i Roko Jurišić, koji je morao napustiti teren tek što je drugo poluvrijeme počelo. Bila je to posljedica udarca džonom u glavu kojeg je zadobio sredinom prvog dijela. Dolček se izvukao bez sankcija za taj neoprezni start za razliku od Jurišića koji je prigovorio sucu jer nije pokazao karton igraču gostiju. Ružno je izgledalo, nekoliko minuta je Osijekovom nogometašu ukazivana pomoć nakon čega je nastavio utakmicu.

Međutim, nedugo po početku drugog dijela ostao je opet ležati na travnjaku nakon čega nije bilo drugog izbora nego ga izvaditi iz igre. Sve drugo bi bilo kockanje s njegovim zdravljem. Preventivno je u poslan u osječku bolnicu, gdje je odradio CT glave i srećom sve je bilo u redu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 22:55