Andrej Kramarić, Mario Pašalić, Joško Gvardiol, Ante Budimir, Nikola Vlašić, Luka Modrić, Josip Šutalo, Ivo Grbić

 TOM DUBRAVEC Cropix
‘Splitski genij‘

Talijani oduševljeni Vatrenim: ‘Savršeni ofenzivac, tehnički najdarovitiji i najinventivniji igrač kluba‘

La Gazzetta dello Sport posvetila je tekst hrvatskom reprezentativcu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 30. lipanj 2024. 15:27

Nikola Vlašić će biti jedna od Vanolijevih zvijezda, hrvatski talent mogao bi zapaliti Torinov napad - vrišti iz naslova teksta objavljenog u nedjeljnom izdanju La Gazzette dello Sport. Iza našeg je ofenzivnog veznjaka neslavna Euro kampanja, obilježena ozljedom desnog aduktora i odlaskom iz Neuruppina, no najčitaniji talijanski sportski list najavljuje kako bi mu na klupskom planu, nakon njemačkih kiša, itekako moglo zasjati sunce.

Nosivi stup

Paolo Vanoli kormilo Torina preuzeo je iz ruku Ivana Jurića krajem lipnja. Njegova era u klubu iz Pijemonta službeno započinje danas, a prva akcija bit će okupljanje prve momčadi 8. srpnja u Philadelphiji, odnosno pripreme u sjevernim talijanskim Alpama (Pinzolo, 17.-27. srpnja). Iako Vlašić neće biti u moći prisustvovati visinskim pripremama, iz kluba su mu poručili da nije problem ako počne trenirati tek tijekom kolovoza, te da je jedino važno da se vrati u optimalnom fizičkom stanju. Navedene poruke u skladu su s Vanolijevim planovima, budući da 51-godišnji stručnjak upravo hrvatskog reprezentativca vidi kao jednog od nosivih stupova svog projekta na Olimpico Grande stadionu.

image

Nikola Vlasić

Marco Canoniero/Shutterstock Editorial/Profimedia/Marco Canoniero/shutterstock Editorial/profimedia

Talijanski mediji, naime, nedavno su objavili kako će Vlašić, uz vratara Milinkovića-Savića, stopera Buongiorna, defenzivnog veznog Riccija i napadača Zapatu, biti jedna od ključnih točaka Vanolijevog Torina, a Gazzetta je sada posvetila novi tekst Vlašiću.

"Sretan što ga ima"

"U sljedećoj sezoni, Torino se mora ponovno zapaliti. A kad pomislite na strujni udar, prvi vam na pamet pada splitski genij, tehnički najdarovitiji i najinventivniji Torinov igrač. Njegove karakteristike čine ga savršenim ofenzivcem, onim koji iznenada upada u prostor i puca, a može i distribuirati lopte centarforu", napisao je talijanski novinar Nicola Cecere pa dodao:

"Vanolijevo poštovanje prema Vlašiću je potpuno. Hrvatski je talent dosad uvijek davao maksimum, a diskontinuitet se pokazao kao granica koju je potrebno ukloniti kako bi se u njegovoj kreativnosti moglo maksimalno uživati. Unatoč tome, on je i dalje natprosječan igrač i Vanoli je sretan što ga ima na raspolaganju i vrlo pažljivo razmišlja o tome kako ga iskoristiti".

Navodni smjerovi u kojima Vanoli razmišlja su sljedeći; Vlašić bi, u formaciji 3-4-2-1, mogao igrati sa Sanabrijom iza Zapate, odnosno u 3-4-1-2, iza Zapate i Sanabrije. Osim toga, 26-godišnji Splićanin bi, u sustavima 2-5-2 ili 3-4-3,mogao biti postavljen i u najisturenijoj liniji. Cecere spominje čak i mogućnost da Vlašić dobije vrlo slobodnu rolu između veznog reda i napada, u kojoj bi mogao djelovati po vlastitom nahođenju i inspiraciji, nešto slično kao Bellingham u Realu.

Linker
30. lipanj 2024 15:29