Dani Olmo

 ODD ANDERSEN Afp
PONUDA NE MANJKA

Ne postoji klub u svijetu koji ne želi bivšeg dinamovca! Ne može ga dovesti čak niti jedna - Barcelona

Barcelona, Bayern i četiri engleska velikana žele Danija Olma. Već ovog ljeta
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2024. 22:04

U kojem će klubu iduće sezone igrati Dani Olmo, pitanje je na koje nitko ne zna odgovor. Čak niti sam protagonist.

Španjolski reprezentativac i bivši igrač Dinama iznimno je cijenjen na tržištu; popis zainteresiran i ozbiljnih kupaca već je poprilično dugačak, zbog čega Barcelona, ističu španjolski mediji, mora napraviti konkretan napredak u pregovorima.

Olmo se navodno želi vratiti u klub iz kojeg je još kao tinejdžer došao u Maksimir, gdje se isprofilirao u igrača kojemu je samo nebo granica, no želje su jedno, a mogućnosti nešto već sasvim drugo.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Barcelona u ovom trenutku teško da može izdvojiti za igrača 60 milijuna eura, koliko iznosi Olmova izlazna klauzula. S druge strane, redom zainteresiranima Bayernu, Liverpoolu, Manchester Unitedu i Manchester Cityju takva svota neće predstavljati veliki problem. To je realnost.

Barcelona je zadnji put potrošila na jednog igrača 60 milijuna eura (ili više) još tamo prije četiri godine kada je na Camp Nou doveden Miralem Pjanić, čiji se transfer pokazao kao potpuni promašaj. Sad već bivši trener Barce i legenda kluba, Xavi, nedavno je otvoreno pred medijima priznao da financijska slika kluba nije najbolja i da navijači ne bi trebali očekivati pojačanja u vidu ponajboljih igrača svijeta, čisto kako se ne bi razočarali. Ta njegova izjava, iako istinita, nije se svidjela predsjedniku Laporti, koji je potjerao Xavija, premda ga je prije toga tjednima nagovarao da ostane na klupi katalonskog diva.

Suma sumarum - Barcelona nema novac, ali ako želi nekakve promjene mora ga namaknuti. U suprotnom, Dani Olmo će nastaviti karijeru u jednom od gore spomenutih klubova...

image
MICHAELA STACHE Afp

Linker
28. lipanj 2024 10:14