ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BLIŽI SE PROZIVKA

Jedan od najvećih Dinamovih talenata mogao bi dobiti osjetniju ulogu. U Maksimiru kreće i tržišna ofenziva

U Maksimiru se peglaju i završni detalji oko novog izdanja Memorijalnog turnira Mladen Ramljak
Piše: Andro PolićObjavljeno: 27. lipanj 2024. 23:39

Dok se vrte odjavne špice "vatrenih" na Euru, reflektori sportske javnosti uskoro će se ponovo preusmjeriti prema hrvatskom klupskom dvorištu. Najblještavija svjetla će, tradicionalno, biti uperena na zbivanja u Maksimirskoj 128. Iako je do sljedeće službene Dinamove utakmice ostalo gotovo 40 dana, maksimirski su uredi u punom pogonu. S obzirom na to da samo 180 minuta (ili malo više) Zagrepčane dijeli od plasmana u Ligu prvaka, uz basnoslovnu financijsku injekciju, trener Sergej Jakirović i sportski direktor Marko Marić odavno skiciraju momčad.

Prozivka je zakazana za subotu, a nakon desetodnevnog pripremnog programa u Zagrebu ekspedicija se 8. srpnja seli u Bad Radkersburg, također na deset dana. Upravo do tog datuma mogao bi biti odrađen krupniji dio ulaznih transfera, kada bi se u Austriji trebala pojaviti i neka nova lica u "plavoj" svlačionici, ali zaključni potezi očekuju se krajem prijelaznog roka, kada bi u klub mogao sletjeti još poneki kapitalac.

Pogled prema Sloveniji

Nije tajna da je hrvatski prvak zagrizao za tandem krila iz domaćeg dvorišta, Marka Pjacu i Marina Šotičeka, koji bi uskoro trebali zaoštriti konkurenciju na stranama. U rubriku javnih tajni spada i Adam Gnezda Čerin, još jedan pick na ljetnoj tržnici, čiji će dolazak ovisiti o raspletu pregovora s Panathinaikosom. Dinamu, ironično, na ruku možda neće ići pohod Slovenije na Euru, s obzirom na to da veznjak grčkog kluba igra sjajan turnir, što je nanovo potvrdio dvoboj s Engleskom nakon kojega je proglašen najboljim igračem utakmice.

image

Adam Gnezda Čerin i Declan Rice

ANGELOS TZORTZINIS Afp

Jasno, takvi bi nastupi mogli namamiti još udvarača prema Ateni i stvoriti konkurenciju, što bi se moglo odraziti i na cijenu, ali i potencijalnih nekoliko stotina tisuća eura više, sudeći po recentnim nastupima, čini se kao sitniš za takvu radilicu na sredini terena. Maksimirskim kuloarima kružilo je i ime Vanje Drkušića, 24-godišnjeg slovenskog stopera, koji također igra upečatljiv turnir, a trenutačno je član Sočija, ali njegov je klub ispao iz prve lige, dok on ulazi u zadnju godinu ugovora, zbog čega bi mogao biti zanimljiv. Transfermarkt ga procjenjuje na 2,8 milijuna eura.

Osim potencijalnih dolazaka Ivana Filipovića, vratara Paris FC-a koji bi u Maksimiru bio u ruhu alternative za Nevistića, kao i Raúla Torrentea, 22-godišnjeg stopera iz Granade, u Dinamu se, kao što su naglašavali, ponovo planiraju okrenuti omladinskom pogonu.

Jaka imena na "Ramljaku"

Osjetniju ulogu sljedeće sezone mogao bi imati Luka Vrbančić, (po)najveći talent iz dobne skupine tinejdžera, koji je u prošloj sezoni skupio sedam nastupa za seniore, uz tri pogotka i jednu asistenciju, te zasad ispravnim putem ide prema daljnjim iskoracima, a u novoj bi sezoni trebao dobivati i nešto više prilika na terenu.

image

Luka Vrbančić

DAMIR KRAJAC Cropix

Paralelno, jasno je da u Maksimiru žele razvijati što više dragulja, a za one koji neće imati adekvatan prostor u prvoj momčadi prirodno je da stasaju na posudbama, primarno u hrvatskim klubovima poput Gorice, kamo će vjerojatno otići Toni Majić i Jakov Gurlica. Potonji je proteklu sezonu, pak, odradio u Bravu, slovenskom prvoligašu koji će, prema svemu sudeći, uskoro postati Dinamov klub partner.

Na tragu okretanja prema mlađim karikama, u Maksimiru se peglaju završni detalji oko novog izdanja Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, na kojemu tradicionalno briljiraju nositelji nogometne budućnosti. Dok se Dinamo prošlog tjedna, nakon trijumfa Turske nad Gruzijom, objavom na društvenim mrežama prisjetio da je na Ramljaku prije tri godine igrao i Arda Güler, nedavno smo čuli informaciju da je na turniru u mladosti igrao i Théo Hernandez, tada 16-godišnjak iz Atlético Madrida, a danas zvijezda Milana vrijedna 60 milijuna eura i standardni francuski reprezentativac.

Višednevni turnir prethodnih se godina tradicionalno odigrava početkom kolovoza, a osim što će na ovogodišnjem izdanju nastupiti Rapid Beč, Panathinaikos, Udinese i Djurgårdens, Dinamo je u završnim pregovorima s još dva velika imena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. lipanj 2024 23:39