Silvijo Čabraja

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
GOLEMI PROBLEMI

Lokomotivu napustio i povremeni reprezentativac, a Čabraja bi trebao prikriti nesposobnost klupskog vodstva?!

Svatko tko želi otići, može napustiti klub, “offertissima” na Kajzerici otvorena je od 0 do 24 sata
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 06:18

Nastavljaju se odlasci nogometaša s Kajzerice. Uoči priprema na Pohorju, naime, Lokomotivu je napustio i zadnji vezni Vladan Bubanja, karijeru će, ne zakomplicira li se nešto u posljednji trenutak, nastaviti u Sarajevu. Dakle, nakon Čavline, Bartoleca, Kalaice i Marića, Lokose je napustio i povremeni reprezentativac Crne Gore, koji se afirmirao u zagrebačkom klubu i bio je jesenas, do proljetne ozljede ramena i operacije, standardni igrač.

I nije tu kraj odlazaka, budući da se očekuje kako će Lokose uskoro napustiti i pouzdani srednji branič Jon Mersinaj, te nadareni napadač, Marin Šotiček. Mersinaj ima nekoliko ponuda i sa svojim agentom “važe” koja je najbolja, dok su u tijeku pregovori s Dinamom oko odlaska Šotičeka.

No, malo je “zapelo” na financijama - i na odšteti klubu s Kajzerice, ali i kod osobnih uvjeta talentiranog napadača. Međutim, nije Dinamo jedini u igri, na stolu je i konkretna ponuda švicarskog Basela za Šotičeka...

Novi je ovo dokaz apsolutnog izostanka bilo kakve sportske politike, koja se svodi na rečenicu “uvijek će u ligi biti netko lošiji od nas”

Uglavnom, ostvaruje se ono što smo i najavljivali – svatko tko želi otići, neovisno o ugovoru, može napustiti klub, “offertissima” na Kajzerici otvorena je od 0 do 24 sata! I nikakve odštete nisu prepreka, jer je sve podložno osobnim obećanjima i dogovorima u četiri oka. Zato se i događa ovaj egzodus...

Pa su tako, unatoč važećim ugovorima, klub bez odštete napustili Bartolec i kapetan Marić(!?), Kalaici je ugovor istekao, a za Čavlinu bi Dinamo trebao platiti Lokomotivi 750.000 eura. Zasad je nepoznato hoće li Sarajevo platiti nekakvu odštetu za Bubanju, kojeg ugovor s Lokosima veže još dvije godine.

image

Vladan Bubanja

GORAN MEHKEK Cropix

S druge, pak, strane, dosad je u Lokomotivu došao Hajdukov otpisani napadač Čuić, potom srednji branič drugoligaša Jaruna Dajčer, kao i pobjednik lanjske “Utakmice života”, Brazilac Tsutida Vanzela, koji je igrao u dojučerašnjem četvrtoligašu Segesti iz Siska.

Iz Rudeša je na Kajzericu opet preselio defenzivac Fran Karačić, dok se s posudbe iz trećeligaša Karlovca vratio desni branič Ivor Ribar.

Osim na kvintet igrača koji su već otišli, Lokomotiva do proljeća ne može računati ni na Fabijana Krivaka

Eto, samo površni pogled na Lokomotivin roster dovoljno govori kako je trener Silvijo Čabraja u golemim problemima. Izvrstan je trener, ali nije čarobnjak i predobro je svjestan što je sad pred njim. Jer, ovo više nije ni “Sizifov posao”, ovo je nešto posve drugo i od trenera se očekuje da svojim radom prekrije i prikrije nesposobnost klupskoga vodstva (zapravo, to je na Kajzerici “one man show”...) i apsolutni izostanak bilo kakve sportske politike, koja se svodi na rečenicu “uvijek će u ligi biti netko lošiji od nas”. A to je nemoguće...

Treba napomenuti da, osim na kvintet igrača koji su već otišli, Lokomotiva do proljeća ne može računati ni na Fabijana Krivaka, kojem su pukli križni ligamenti koljena i ovih će dana biti operiran. A očekivalo se da će Krivak biti jedan od ključnih igrača u novoj sezoni...

Lokosi su na pripremama na Pohorju i u četvrtak će odigrati i prvu test-utakmicu u Sloveniji. Suparnik će im biti doprvak BiH, Zrinjski iz Mostara.

Linker
03. srpanj 2024 06:18