Marko Livaja i Dario Marešić

 ANTE CIZMIC Cropix
NJEGOVA ŽELJA JE JASNA

Kreću pregovori hrvatskih prvoligaša: Igrač odbio ponudu iz Rusije jer želi u - Rijeku

Klubovi se moraju dogovoriti oko odštete, oko čega će zasigurno biti različitih (brojčanih) pogleda
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. lipanj 2024. 15:19

U ponedjeljak počinju pripreme Istre 1961. Paolo Tramezzani, zadovoljan i produžetkom ugovora svojih pomoćnika (Attila Malfatti i Simone Ripamonti), povest će Zeleno-žute u drugoj mu sezoni.

Koje su novosti prije svega iz ureda Drosine? Činjenica da su počeli radovi na zamjeni semafora, uz pripremu zamjene travnjaka je jedan plus. Istra više neće imati Mlinara, Matheusa, Majstorovića (još moguć ostanak), Bradarića, a pregovara se oko raskida ugovora s Douglasom i Duvnjakom. Tramezzani želi ostanak iskusnih Blagojevića i Ćorića i sada se očekuje potvrda njihova produžetka ugovora. Neće više biti ni Sebastiana Nebyle. Mladi slovački reprezentativac je otkupljen od strane Jabloneca, koji je platio klauzulu 200 tisuća eura plus 20 % idućeg transfera.

Vijest dana je da Dario Marešić. Nakon što je odbio transfer u Rusiju i potom Azerbajdžan, odakle je bilo vrlo dobrih uvjeta za Istru i igrača, bilo je jasno da ima neku njemu privlačniju opciju. Sada je znano da je to Rijeka, koja ga želi u svojim redovima, a Marešić ima istu želju. Kako ima ugovor, klub s Rujevice i Istra moraju se dogovoriti oko odštete, oko čega će zasigurno biti različitih (brojčanih) pogleda.

image

Dario Marešić protiv Rudeša

DAMIR KRAJAC Cropix

Čuić, pak, ima nekih talijanskih kombinacija, pa je izvjesno da bi i on mogao otići...
Majstorović želi unosniji inozemni angažman, a ako se ne ostvari, onda je opcija ostanka moguća. No, Istra će, i na prijedlog Tramezzanija, na pripreme i provjeru pozvati nekoliko igrača. Kako čujemo dvojica su iskusniji stoperi (Švicarac i Nijemac hrvatskog porijekla) a dvojica su mladi Nigerijci koji dolaze iz iste Akademije iz koje je stigao Fago Lawal. Švicarca Tramezzani dobro poznaje i nema dvojbi o njegovom potencijalu jer ga je trenirao. Zbog lanjske ozljede želi ga vidjeti samo u kojoj je formi...
Dobra je stvar što su potpuno oporavljeni Lawal, Maurić i mladi Ayuma. Prvoj momčadi će biti priključeni Ahmeti, Kumar i Ivanišević od početka. S druge strane, Istra će ostvariti suradnju s novim drugoligašem, Uljanikom. Tamo bi, čini se, trebao Istrin trener (Sergej Banović), a s njime Travaglia, Žgomba i još neki juniori na dvojnu registraciju. Nekolicina mlađih igrača bit će na posudbi i u porečkom Jadranu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 15:22