Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRVA PRIPREMNA UTAKMICA

Rezolutni Sopić: ‘Situacija s Pašalićem nije idealna, ali klub je na prvom mjestu‘

‘Dosadašnje pripreme prošle su s naglaskom na samu fizičku pripremu i na aerobnim kapacitetima‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. lipanj 2024. 09:00

Iza nogometaša Rijeke prvi je, uvodni, a brojni nogometaši će reći, i najteži dio ljetnih priprema, kada je naglasak uglavnom na podizanju aerobnih kapaciteta. U subotu će Bijeli odigrati i svoju prvu od nekoliko pripremnih utakmica, prvi protivnik slovenski je prvoligaš Koper.

Susret je zakazan za 19 sati u kampu HNK Rijeke, no utakmica će ovog puta ostati zatvorena za javnost. Uoči tog dvoboja svoja razmišljanja iznio je i čelni čovjek riječke struke, Željko Sopić.

- Dosadašnje pripreme prošle su s naglaskom na samu fizičku pripremu i na aerobnim kapacitetima. Svi dečki koji su 20.6. stigli na pripreme su već na zavidnom nivou pošto su tjedan dana prije samih priprema radili i kod kuće. Tih tjedan dana, uz pet tjedana klasičnih priprema idealna su baza za ljetni dio priprema. Znamo da nas prva utakmica očekuje u Europi 25.7., nadam se da ćemo se do tada ekipirati i biti spremni. Izrazito sam sretan s našim mladim igračima, s tih pet juniora koji treniraju s nama i par igrača koji su se vratili s posudbe. Predano rade, daju svoj maksimum pa ćemo vidjeti gdje će ih to dovesti u bliskoj budućnosti kada je u pitanju njihov status u prvoj momčadi - kazao je trener Rijeke u uvodu osvrnuvši se i na današnju prvu pripremnu utakmicu protiv Slovenaca.

- U tu utakmicu ulazimo nakon jednog napornog tjedna gdje smo imali po dva treninga, a imat ćemo i danas ujutro trening, tako da ovaj dvoboj smatram treningom. Odigrat ćemo dva poluvremena, a imamo 24 igrača na raspolaganju. Mislim da će svi dobiti priliku, mladima ćemo dati nekih 15. minuta drugog poluvremena. Kada su ozljede u pitanju, tu imamo dosta velikih problema s Godom koji ima ozljedu pubične kosti, a Ilinković vuče svoju ozljedu još od Zrinjskog i utakmice finala Kupa. Ovaj naporni tjedan ponovit ćemo i idući tjedan gdje će vrhunac biti utakmica protiv Primorja iduću subotu nakon čega ćemo imati slobodan dan a nakon toga slijedi odlazak u Schladming - dodao je Sopić koji je austrijsku destinaciju prije svega poznatu po skijanju izabrao kao novu ljetnu riječku bazu zbog sjajnih uvjeta za rad.

- Znamo da su tereni u Austriji na zavidnom nivou, imat ćemo vrhunske protivnike, još uvijek tražimo nekog lakšeg protivnika za zadnji dan jer nas dan prije očekuje susret protiv Red Bull Salzburga, jednog ozbiljnog protivnika. Vrhunski uvjeti za rad na dosta visokoj nadmorskoj visini znače da ćemo jako dobro potrošiti tih deset dana priprema, a dosta je bitno da to nije samo Rogla, postoji i grad gdje se dečki mogu malo i opustiti glavu nakon napornih treninga, popiti kavu.

Uoči odlaska u Austriju očekuje se i povratak, kako stvari stoje, jedinog reprezentativca Rijeke, Marca Pašalića.

- Dobio je slobodnih 10-ak dana i krenut će s nama u Austriju. Realno, trebao je dobiti i više, ali tako je kako je. Klub je na prvom mjestu, moramo gledati ambicije kluba... Znamo da nije idealno, ali ako bude prostora, naravno da ćemo mu dati još koji dan. Umor nije samo fizički, nego i psihički.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 09:00