DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
TRANSFER KARIJERE

Kapetan hit-kluba španjolskog prvenstva pojačao Bayer Leverkusen

‘Aleix ima liderske kvalitete koje će nam biti dragocjene u godinama koje dolaze‘
Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2024. 09:52

Španjolski veznjak Girone 26-godišnji Aleix Garcia potpisao je petogodišnji ugovor s Bayerom iz Leverkusena, objavio je u četvrtak njemački prvak.

Garcia je bio jedan od ključnih elemenata katalonske momčadi koja je iznenadila prošlu sezonu kada je završila na trećem mjestu, iza drugoplasirane Barcelone i prvaka Real Madrida.

Iako je poražen u finalu Europske lige, Bayer Lerverkusen je ipak imao iznimnu sezonu iza sebe u kojoj je osvojio njemački kup i prvenstvo.

Garcia, koji nije pozvan u španjolsku reprezentaciju za EURO u Njemačkoj, bio je kapetan Girone koja će stoga sljedeću Ligu prvaka prvi put u svojoj povijesti igrati bez njega.

"Aleix ima liderske kvalitete koje će nam biti dragocjene u godinama koje dolaze", izjavio je sportski direktor Bayer Leverkusena Simon Rolfes.

Garcia, koji je trenirao i u Villarrealu, dva je puta nastupio za španjolsku reprezentaciju. Osim Girone, u kojoj je proveo tek tri sezone, nosio je i boje Manchester Cityja, belgijskog Royal Excel Mouscrona, bukureštanskog Dinama i španjolskog SD Eibara.

Linker
14. lipanj 2024 09:53