Josip Stanišić

 SASCHA SCHUERMANN Afp
IPAK NE OSTAJE

Bayer se oprostio od Stanišića, u novoj sredini čeka ga žestoka konkurencija

S njemačkim sastavom osvojio je dvostruku krunu i igrao u finalu Europske lige
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2024. 13:30

Josip Stanišić je s Bayer Leverkusenom osvojio dvostuku krunu i igrao u finalu Europske lige. Hrvat je bio važna karika Bayerove sezone iz snova u kojoj je skupio 38 nastupa i zabio četiri gola, te upisao šest asistencija.

Dugo se nagađalo gdje će nastaviti karijeru nakon ove sezone i hoće li ga Bayer otkupiti od Bayerna ili će se vratiti s posudbe u redove bavarskog diva. Izgleda da je toj dilemi došao kraj. Prvak iz Leverkusena se zahvalio Stanišiću i još dvojici igrača.

"Sve najbolje Josipu Stanišiću, Borji Iglesiasu i Timothyju Fosu-Mensahu. Dečki hvala vam na svim uspomenama i prekrasnim trenucima! Uvijek ćete biti dio ove sezone", poručili su iz Bayera.

Stanišiću i španjolskom napadaču Iglesiasu su istekle posudbe, dok se nizozemski branič Fosu-Mensah od kluba oprašta zbog isteka ugovora. Stanišić se tako vraća u Bayern gdje ga na poziciji desnog beka čeka žestoka konkurencija u vidu: Noussaira Mazraouija, Sashe Boeyja i Joshue Kimmicha.

Ostaje i opcija da ga Bavarci prodaju ili pošalju negdje na novu posudbu, a sve će se znati nakon Eura gdje će Stanišić s Hrvatskom tražiti put do nove medalje. Podsjedtimo, Hrvatska je u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Linker
05. lipanj 2024 13:31