Dario Špikić, Domagoj Droždek

 DAMIR KRAJAC Cropix
PROMJENA KADRA

Jedan od najprepoznatljivijih napadača napušta HNL momčad, klub je odlučio krenuti u novom smjeru

Pokazao je iznimnu vještinu i borbenost
Piše: Mario DjakObjavljeno: 26. lipanj 2024. 10:13

NK Varaždin odlučio je ne produžiti ugovore s nekoliko ključnih igrača, što će sigurno utjecati na sastav momčadi u nadolazećoj sezoni. Klub je potvrdio da Domagoj Drožđek, Marko Vukčević, Leonardo Vuk i Noa Vugrinec, sin legendarne nogometne zvijezde Davora Vugrinca, više neće nositi varaždinski dres. Osim njih, pred odlaskom je i Luka Jelenić.

Domagoj Drožđek, jedan od najprepoznatljivijih napadača u momčadi, napušta klub nakon uspješne sezone u kojoj je pokazao iznimnu vještinu i borbenost na terenu. Njegov doprinos u prošloj sezoni bio je značajan, no klub je odlučio krenuti u novom smjeru.

Marko Vukčević, desni bočni i crnogorski reprezentativac, također se oprašta od Varaždina. Njegova prisutnost u obrani bila je također ključna, a njegova borbenost i iskustvo koristili su momčadi u brojnim utakmicama.

Noa Vugrinec, mladi talent i sin Davora Vugrinca, jednog od najvećih imena hrvatskog nogometa, isto napušta Varaždin. Noa je imao priliku pokazati svoj talent i potencijal, no klub je odlučio ne produžiti njegov ugovor. Ista situacija vrijedi i za Leonarda Vuka, koji slobodno može u potragu za novim klubom.

Osim spomenutih igrača, pred odlaskom je i Luka Jelenić. Njegov odlazak u Osijek dodatno bi oslabio zadnju liniju momčadi, što predstavlja izazov za trenera Nikolu Šafarića i njegov stručni stožer.

Ove odluke upućuju na to da NK Varaždin planira velike promjene i osvježenja u momčadi za nadolazeću sezonu. Klub će se morati aktivno uključiti u prijelazni rok kako bi nadoknadio gubitke i osigurao konkurentnu momčad koja će se boriti za što bolji plasman. Sigurno je da će predstojeći prijelazni rok biti ključan za budućnost varaždinskog prvoligaša i njegove ambicije u nadolazećoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 10:14