Arbër Hoxha na utakmici protiv Hrvatske

 CHRISTOPHE SIMON Afp
SLATKE BRIGE

Vatreni na korak do Dinama, ali Jakirovićev prvi izbor je igrač koji je Hrvatsku stavio na muke

Maksimirski klub bi sljedeće sezone mogao biti najjači na krilima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2024. 19:20

Za razliku od Vatrenih na Euru, Dinamo bi sljedeće sezone mogao biti najjači upravo na - krilima! Sergej Jakirović bi tako mogao igrati kao La Roja izbornika Luisa de la Fuentea i slamati suparnike preko bokova, kao što to rade Španjolci s Yamalom i Williamsom.

U redu, nećemo kazati da bi modra krila mogla biti poput ovog zvjezdanog dvojca, ali ako se ostvare maksimirske želje, mogla bi zaista biti ubitačna. I davati “krila” kompletnoj momčadi. Recimo, kao Red Bull...

Znate vjerojatno da je Marko Pjaca, hrvatski reprezentativac, na korak do plave svlačionice. Isto tako, Modri ciljaju i Marina Šotičeka, mladog hrvatskog reprezentativca. Dakle, po jednog reprezentativca, starijeg i mlađeg, za lijevo i desno krilo. Ako se ostvare obje priče, Dinamo će dobiti prava pojačanja. No, jednog reprezentativca na krilnim pozicijama već imaju. Onog albanskog. Arbër Hoxha je svoje minute na Europskom prvenstvu iskoristio na sjajan način. Znate i to, Hoxha je bio velika želja Sergeja Jakirovića.

image

Arbër Hoxha na utakmici protiv Hrvatske

ODD ANDERSEN Afp

Kad se prije pola godine priključio Dinamovim zimskim pripremama u Rovinju, kazao nam je...

- Jakirović mi je puno pomogao, htio me dovesti, to mi je rekao i to mi jako puno znači. Želim mu vratiti igrama na terenu, kao i svima, budući da su me svi odlično prihvatili, sve je na vrhunskoj razini. Dinamo je pun velikih igrača, zvijezda, ugodno mi je u tom društvu.

Onda je dodao... I nikada nećemo zaboraviti te rečenice.

- Od prvog dana kad sam došao u Hrvatsku moja je jedina želja bila Dinamo, sad je taj dan došao. To mi je bio san i cilj! Presretan sam što sam došao, još ne mogu ni zamisliti da sam ovdje. I da, želja mi je na Euru igrati protiv Hrvatske.

Hoxha je iznimno simpatičan mladić, pristojan, srdačan i drago nam je da su mu ostvarile želje. Makar, bilo bi bolje da ona druga nije. Baš je on uništio hrvatsku obranu u onim minutama koje je dobio. Iako ga nije zabio, njegov je bio onaj drugi gol Albanaca u petoj, zadnjoj minuti sudačke nadoknade. “Izvrtio” je sve što je mogao u našoj obrani, on je pokrenuo akciju koja se za Vatrene u konačnici pokazala katastrofalnom. Tako je zapravo Hoxha riješio utakmicu koja se nama činila riješenom...

image

Arbër Hoxha na utakmici protiv Hrvatske

RONNY HARTMANN Afp

Međutim, u Dinamu mu na proljeće nije bilo lako. Čitavo proljeće izgledao je, kako bi to naši Zagorci u žargonu rekli, “ni vrit, ni mimo”. Vidjelo se da je iznimno brz, ali ništa nije rješavao. Nije zabijao. Već su se u eter počele gurati rečenice da je zapravo Dinamov promašaj. Šetao je od prvih jedanaest do klupe i natrag. Jakirović ga je branio...

- Čekajte, nemojte prerano zaključivati, treba mu vremena.

Bio je trener Modrih u pravu. I sad, kad se malo osvrnemo u prošlost, imao je svojih trenutaka, važnih trenutaka. Asistirao je protiv Betisa, za rušenje Španjolaca. Zabio je gol PAOK-u, za 1:3, tada se činilo da se Dinamo vraća u igru. Nije se vratio, ali za to nije bio kriv Hoxha. Sergej Jakirović uveo ga je na Rujevici, u 83. minuti, u onoj utakmici koja je odlučila naslov prvaka. Prošao je po boku, zabio gol ljevicom, gol za naslov prvaka! Uz Brunu Petkovića, bio je junak velike pobjede zbog koje se slavilo na Trgu bana Jelačića.

image

Marko Pjaca

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Hoxha je od igrača za kojeg se mislilo da je “mačak bez repa” postao heroj Modrih, a u utakmici Albanije i Hrvatske na Euru i heroj albanske nacije, tako da se na startu iduće sezone, pa mogli bismo to dosta uvjerljivo tvrditi, izborio za udarnih jedanaest Dinama. Bez obzira na to što će se kako sada stvari stoje u plavom domu ukazati Marko Pjaca. Držimo da je Hoxha u prednosti.
Naravno, trener Jakirović može se samo smješkati. On ga je želio, on ga je doveo. Još jedan Jakirovićev pogodak, još jedan uspjeh...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. lipanj 2024 19:23