FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA Franck Fife/afp/profimedia
SITUACIJA JE JASNA

Jedan od najmoćnijih ljudi u nogometu lupio šakom o stol: ‘Mbappe? Nećemo ga pustiti tek tako, to je nemoguće‘

‘Moj stav je vrlo jasan, ako Kylian želi ostati, mi želimo da on ostane, ali neće otići besplatno‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 18:50

Napadač Paris Saint Germaina Kylian Mbappé mora potpisati novi ugovor ako želi ostati u klubu jer ga francuski prvak neće pustiti besplatno iduće godine, rekao je u srijedu predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi.

Mbappé je prošlog mjeseca poslao pismo PSG-u u kojem navodi da nema namjeru produžiti ugovor koji istječe 2024. godine.

Francuz je kasnije pojasnio da nije tražio od kluba da mu dopusti transfer u španjolskog giganta Real Madrid, koji je u prošlosti neuspješno pokušavao dovesti mladog napadača.

PSG se sada suočava s velikom dilemom. Ukoliko dopusti Mbappéu da odradi posljednju godinu ugovora klub neće biti u mogućnosti nadoknaditi niti jedan od 180 milijuna eura koliko je potrošio 2017. da ga potpiše iz AS Monaca.

- Moj stav je vrlo jasan. Ne želim ga ponavljati svaki put: ako Kylian želi ostati, mi želimo da on ostane. Ali mora potpisati novi ugovor - rekao je Al-Khelaifi novinarima nakon što je predstavio Luisa Enriquea kao novog menadžera kluba.

- Ne želimo besplatno izgubiti najboljeg igrača na svijetu, ne možemo to učiniti. Ovo je francuski klub. Rekao je da nikad neće otići besplatno. Ako se danas predomisli, to nije moja krivnja. Ne želimo besplatno izgubiti najboljeg igrača na svijetu, to je vrlo jasno.

- Mbappé mora odlučiti sljedeći tjedan ili za dva tjedna. Ništa više od ovoga – rekao je za francuski Le Parisien.

- Ako ne želi potpisati novi ugovor, vrata su mu otvorena. Nitko nije veći od kluba, nijedan igrač, čak ni ja. To je vrlo jasno.

Mbappé je završio kao najbolji strijelac francuskog prvenstva u posljednjih pet sezona i PSG će ga pokušati zadržati nakon što je već izgubio Lionela Messija u besplatnom transferu.

Linker
27. travanj 2024 15:03