Edin Džeko

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
SVE OČI UPRTE U TURSKU

Džeko već godinama koketira s Hajdukom, može li ga Mourinho iz Istanbula pogurati prema Splitu?

Pustite to što ima 38 godina, on je i dalje istinski nogometni majstor i rasni golgeter
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. lipanj 2024. 06:20

Turski su mediji još prije dva dana izašli s tekstovima da je sudbina Edina Džeke u Fenerbahčeu poprilično neizvjesna. Znamo da je veliki Jose Mourinho preuzeo turskog velikana, što automatski znači da je dobio i neograničene ovlasti u klubu. Nikada tako veliki trener nije vodio Fener, a zna se da Mourinho radi samo tamo gdje dobije sve što poželi.

Uglavnom, turski novinar Arda Birben, koji je navodno iznimno upućen u sve što se događa u klubu, podvukao je da Mourinho u napadu želi imati bitno mlađeg i moćnijeg igrača nego što je to Edin Džeko, koji je već napunio 38 godina. Mourinha navodno puno ne dira činjenica da je Džeko u tek minuloj sezoni zabio čak 25 golova uz 10 asistencija u ukupno 46 utakmica koliko je odigrao. Džeko je u Feneru bio i kapetan. Isti novinar tvrdi da Džeko vjerojatno odlazi u Saudijsku Arabiju, da je u pregovorima s dva tamošnja kluba koja mu nude silne milijune.

Inače, Mourinho i Džeko već imaju blisku povijest. Džeko je bio igrač Rome kada je Mourinho stigao u Rim u ljeti 20021. Nisu se puno družili, jer je Džeko sredinom kolovoza potpisao za Inter, a Roma je zaradila za nju mizernih 2,8 milijuna. Jasno je da ga Mourinho već tada nije želio u momčadi, pa je izvjesno da ga neće htjeti ni sad kad je još tri godine stariji. A Džeko sigurno ne pati od toga da mu se dokaže.

U Hrvatskoj se pak pojavila priča kako je Džeko na meti - Hajduka!? Znamo da Džeko već godinama lagano koketira sa splitskim klubom, ne skrivajući da ga iznimno simpatizira. Je li to dovoljno da na kraju karijere osvane na Poljudu?

Prvo treba znati da slavni BiH reprezentativac ima još godinu dana ugovora s Fenerom, koji mu jamči još oko pet milijuna eura. Džeko svakako neće prihvatiti sjedenje na klupi, pa i pod cijenu da u novoj sezoni igra negdje drugdje za manji novac.

Hajduk Džeki - ako bi ga doista želio - možda može za sezonu ponuditi milijun eura, što je neusporedivo manje od onog što bi prebogati Saudijci mogli platiti. Uvijek je opcija ta da se Džeki ne ide u Arabiju, jer je ionako već zaradio desetke milijuna eura, pa mu novac nije toliki prioritet, ali jasno je da bi igrača koji u Feneru zabije 25 golova u sezoni željeli mnogi europski klubovi ili oni u MLS-u, koji je uvijek gladan slavnih veterana. Nikome od njih Hajduk financijski ne može parirati. Jedini Hajdukov adut može biti Džekina želja da zaigra na Poljudu.

Ono što možemo realno zaključiti je da bi Edin Džeko bio veliko pojačanje za Hajduk. Pustite to što ima 38 godina, Džeko je i dalje istinski nogometni majstor i rasni golgeter...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 06:24