JORGE GUERRERO/AFP/PROFIMEDIA
DOZNAJEMO

Dinamo pronašao pojačanje u Španjolskoj: Potpis pada već ovoga tjedna?

S Modrima se povezivao i ove zime, no posao se na kraju izgleda odgodio za ljeto
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 25. lipanj 2024. 22:34

U sjeni Europskog prvenstva koje je u punom jeku, hrvatski prvak Dinamo je u potrazi za pojačanjima uoči nadolazeće sezone. Tako je na površinu isplivalo jedno ime iz Španjolske.

Riječ je o 22-godišnjem stoperu Granade Raulu Torrenteu kojem za nekoliko dana ističe ugovor sa španjolskim klubom. Torrente se s Dinamom povezivao i ove zime, no posao se na kraju odgodio za ljeto.

Torrente je ove sezone skupio 14 nastupa u La Ligi, većinom u prvom dijelu sezone. Početkom godine postalo je jasno da Torrente neće produljiti ugovor zbog čega je završio na klupi. Sada bi kao slobodan igrač trebao doći na Maksimir.

image

Raul Torrente

MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA

Torrente je prošao juniorsku školu Granade, za mladu reprezentaciju Španjolske (do 21 godine) odigrao je jednu utakmicu, a u klupskoj je majici upisao ukupno 35 nastupa. U Dinamu u njemu vide pojačanje za zadnju liniju koja je prošle sezone često djelovala propusno.

Prema informacijama iz kluba Torrente bi mogao potpisati već ovaj tjedan. Uz to, u Dinamo bi uskoro trebao stići i Nicolas Milanović. Radi se o igraču West Sydney Wanderersa, koji je protekle sezone zabio devet pogodaka u 25 utakmica za taj australski klub. Navijači kluba su se već oprostili od Milanovića i također se čeka službena potvrda.

Dinamo bi ovom 22-godišnjaku bio prvi klub u Europi, a prema svemu sudeći bi ga se odmah poslalo na posudbu u neki drugi klub iz HNL-a kako bi mu se olakšala prilagodba. To će najvjerojatnije biti Lokomotiva. Tako se u Maksimiru unatoč Europskoj smotri radi punom parom.

Linker
25. lipanj 2024 22:38